Za ove zdrave, proteinske keksiće potrebna su ti samo dva ključna sastojka. Tako da ako ovih blagdana ne stigneš raditi komplicirane kolače ovo je recept za tebe.
Ako ih želiš dodatno pojednostaviti, možeš koristiti samo bananu i zobene. Međutim, ako želiš da imaju božićnu čar, začini ih sa začinima koji te podsjećaju na to vrijeme. Naša gastro blogerica Ivana Perić Rabhi predlaže odličnu mješavinu od anisa, cimeta, kardamona, đumbira i vanilije. U svakom slučaju, začine prepusti svojoj mašti.
Kekse drži u staklenoj poklopljenoj posudi na hladnijem mjestu, a ako želiš da održe svježinu, u posudu stavi komad svježe jabuke.
Zdravi zobeni keksići
Sastojci:
- 2 zrelije banane
- 2 šalice sitnih zobenih pahuljica
- Cimet, anis, kardamom ili začini po želji
- Rastopljena čokolada po želji
Priprema:
- Banane ogulite. Stavite ih u zdjelu te ih dobro izgnječite s vilicom. Dodajte začine. Dodajte zobene pahuljice, no malo po pomalo dok ne dobijete smjesu da se kolačići mogu formirati. Ostavite pola sata smjesu da se stisne i da se začini prožmu.
- Za to vrijeme zagrijte pećnicu na 180C.
- Na pleh za pečenje stavite papir za pečenje te oblikujte kolačiće i poslažite ih na papir. Stavite peći na 30 minuta.
- Po želji ukrasite posipom cimeta ili rastopljenom čokoladom.