Sezona je trešanja, stoga je idealno vrijeme za ovaj jednostavan i sočan kolač gotov za tren
Sastojci
Priprema
Zagrij pećnicu na 175 stupnjeva. Kalup za torte promjera 22 cm obloži papirom za pečenje i lagano premaži maslacem. U velikoj posudi zajedno promiješaj brašno, prašak za pecivo, šećer i prstohvat soli.
Umuti jaja, ricottu i vaniliju u drugoj posudi dok ne dobiješ glatku smjesu, a zatim dodaj u suhe sastojke dok se sve ne sjedini.
Dodaj otopljeni maslac. Trešnje očisti od koštica i nareži na polovice pa nježno umiješaj većinu.
Smjesu izlij u pripremljeni kalup i razbacaj preostale trešnje po vrhu.
Kolač peci dok ne dobije zlatno smeđu boju, otprilike 50-60 minuta. Ostavi da se ohladi najmanje 20 minuta prije vađenja iz kalupa. Po želji pospi šećerom u prahu.
Savjet
Ako imaš domaćeg nešpricanog limuna, svakako dodaj i malo naribane korice za suptilnu notu limuna koja će ovom kolaču dati onu ekstra dozu svježine.