Brza pita od tikvica, sira i šampinjona

Ova brza pita od tikvica bez tijesta tako je nevjerojatno jednostavna za pripremu i stoga čini idealan ljetni ručak ili večeru

Brza pita od tikvica, sira i šampinjona
Foto: Pinch Of Yum
Sezona tikvica na samom je vrhuncu, a kao velike obožavateljice ovog svestranog povrća, rado ih uključujemo u svakodnevne recepte. Jedan od naših najdražih kojem se uvijek rado vraćamo definitivno je prefina pita od tikvica koju volimo u svakoj verziji. Kad je uz to brza, zdrava i jednostavna za pripremu poput ove, našoj sreći nema kraja. Bez trunke brašna, ova slana pita s dodatkom slatkog kukuruza prije svega je ultra lagana što je čini idealnim ljetnim obrokom u svako doba dana!

Sastojci

4 žlice maslaca
1 srednji luk
4 žlice kukuruza
2 velike tikvice
225 grama šampinjona
1 žlica suhog bosiljka
1 žlica origana
0.5 žličice soli
4 srednja jaja
340 grama sira po izboru

Priprema

01.

Zagrij pećnicu na 190 stupnjeva. Zagrij maslac u dubljoj tavi na srednje jakoj vatri. Dodaj nasjeckani luk, tikvice narezane na kolute i šampinjone narezane na listiće. Nakon 2-3 minute dodaj i kukuruz iz konzerve i nastavi pirjati dok povrće ne omekša, do 10 minuta. Makni sa štednjaka.

02.

Nakon što se smjesa ohladi nekoliko minuta, umiješaj bosiljak, origano, sol, sir po izboru (možeš pomiješati i nekoliko vrsta, primjerice naribanu mozzarellu i cheddar) i razmućena jaja. Obloži kalup ili posudu za pečenje pita (promjera 24 cm ili veća) papirom za pečenje ili samo premaži s malo maslaca. Smjesu premjesti u kalup. Na kraju naribaj još malo sira po želji da se lijepo zapeče te peci oko 20-25 minuta. Ostavi da odstoji 10-15 minuta prije rezanja na kriške.

A.Š.
8.6.2021.