Ova brza pita od tikvica bez tijesta tako je nevjerojatno jednostavna za pripremu i stoga čini idealan ljetni ručak ili večeru
Sastojci
Priprema
Zagrij pećnicu na 190 stupnjeva. Zagrij maslac u dubljoj tavi na srednje jakoj vatri. Dodaj nasjeckani luk, tikvice narezane na kolute i šampinjone narezane na listiće. Nakon 2-3 minute dodaj i kukuruz iz konzerve i nastavi pirjati dok povrće ne omekša, do 10 minuta. Makni sa štednjaka.
Nakon što se smjesa ohladi nekoliko minuta, umiješaj bosiljak, origano, sol, sir po izboru (možeš pomiješati i nekoliko vrsta, primjerice naribanu mozzarellu i cheddar) i razmućena jaja. Obloži kalup ili posudu za pečenje pita (promjera 24 cm ili veća) papirom za pečenje ili samo premaži s malo maslaca. Smjesu premjesti u kalup. Na kraju naribaj još malo sira po želji da se lijepo zapeče te peci oko 20-25 minuta. Ostavi da odstoji 10-15 minuta prije rezanja na kriške.