
Zdravi i ukusni božićni keksići Petre Terner za najslađe blagdanske trenutke

Miris svježe pečenih keksića nezaobilazan je dio blagdana. Opojne arome đumbira, naranče i kakaa velike vraćaju u djetinjstvo i vesele malene, a veselje je još i veće ako su kolačići pritom zdravi te ih roditelji i djeca mogu napraviti zajedno.
Naime, u 25. godini suočila s dijagnozom Chronove bolesti, kroničnom upalnom bolešću probavnog sustava od koje samo u Europi boluje oko 1,4 milijuna ljudi. Ova velika kreativka u kuhinji i ljubiteljica putovanja na blogu objavljuje recepte, savjete i reportaže želeći pokazati kako se, unatoč dijagnozi, s Crohnovom bolešću može kvalitetno živjeti.
Kuhanje joj je velika ljubav i strast, a već joj sad u tome pomaže i dvoipol godišnja kći Ula. U božićnim keksićima po Petrinom receptu jednostavno ćete uživati.
KEKSIĆI S KAKAOM I NARANČOM
Spiralni mikserom pomiješajte maslac, šećer i vanilin šećer. Dodajte jaje i naribanu koricu naranče i ponovno pomiješajte. U posebnoj posudi prosijajte brašno i dodajte suhe sastojke. Suhe sastojke dodajte pripremljenoj smjesi od maslaca i jaja te sve zajedno pomiješajte. Ako mislite da vam je smjesa premekana, posipajte malo brašna i zagladite smjesu rukama. Pospremite je u hladnjak na sat i pol. Prije oblikovanja izvadite je iz hladnjaka i ostavite na sobnoj temperaturi kako bi tijesto malo otpustilo. Razvaljajte i modlicama oblikujte oblike po želji. Pecite u prethodno zagrijanoj pećnici na 180 °C, sedam do osam minuta.
KEKSIĆI S ĐUMBIROM


Trinaesta dm ženska utrka u znaku brige o zdravlju i dobre zabave

Od cvjetića do prugica: Sinsay ima predivnu kolekciju ljetne posteljine
