Neodoljivo ukusne (i opasno ovisne), blondies s bijelom čokoladom i preljevom od svježih jagoda - savršeno idu uz šalicu kave, čaja ili poslužene tople sa sladoledom od vanilije
Sastojci
Priprema
Napravi kompot od jagoda: nasjeckaj 175 g jagoda na komade od 2 cm i stavi ih u tavu s 50 g šećera i 1.5 žlice vode. Pusti da zavrije, a zatim pusti da se krčka 12-15 minuta, povremeno miješajući, sve dok se jagode ne pretvore u gustu konzistenciju nalik pekmezu. Preostale jagode nasjeckaj na komade od 1 cm i promiješaj u kompot, a zatim pusti da se sve skupa krčka još 2 minute. Stavi sa strane da se malo ohladi dok pripremaš blondies.
Namasti i obloži kvadratni kalup od 20 cm papirom za pečenje. Zagrij pećnicu na 180 stupnjeva. Otopi maslac u lončiću, makni s vatre i umuti smeđi šećer (neće potpuno emulgirati). Ostavi 10-15min, dok se ne ohladi. Umuti jaja i vaniliju. Dodaj brašno i prašak za pecivo dok se ne sjedine, a zatim umiješaj i komade bijele čokolade.
Smjesu rasporedi u pripremljeni lim, žlicom prelij kompot od jagoda i čačkalicom ili tupim nožem napravi mramorni izgled. Peci 35-40min sve dok vrh nije lagano ispucan, a kolač se ne klima kad protreseš lim. Potpuno ohladi u limu prije rezanja kolača.