Bez riže ne možemo, a ovo su naši omiljeni recepti - koji nam uspiju svaki put

Riža je prehranila generacije i generacije ljudi. Nježna je i lagana za želudac, a hranjiva i ukusna - čak i bez ikakvih začina i umaka

Bez riže ne možemo, a ovo su naši omiljeni recepti - koji nam uspiju svaki put

Sutlijaš ili riža na mlijeku

Postupak:

Rižu kuhaj u blago posoljenoj vodi dok ne postane al dente. Dodaj mlijeko i šećer te pusti da proključa pa kuhaj dok se mlijeko ne reducira i riža počne nalikovati na puding. Prelij sutlijaš u keramičke šalice ili zdjelice, pospi po želji kakaom il cimetom i ostavi da se ohladi. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sastojci:

  • 2 šalice riže
  • 4 šalice vode
  • 0,5 l mlijeka
  • šećer - količina po želji
  • 1 vanilin šećer
  • malo soli
  • kakao, cimet
3/4