Gastro
Gastro

Anina kuhinja: Samose

Anina kuhinja: Samose
Ukusni, hrskavi trokutići savršeno su jelo koje možete poslužiti gostima

Samose su poznato azijsko jelo koje može biti slatko i slano, prženo ili pečeno, a vrlo lako ga možete prilagoditi sebi. Ja sam vam danas odlučila pokazati kako radim samose punjene piletinom, šampinjonima i curry-em. Vi možete staviti koji god nadjev vam odgovara i poslužiti ga uz omiljeni umak. Samose su odličan izbor za pripremiti gostima jer ih možete sastaviti i dan ranije i samo ispržiti netom prije posluživanja. Dobar tek, drage moje dame! :) Sastojci za samose s piletinom, šampinjonima i curry-em:

1 pakiranje listova za savijače

250 g pilećih prsa narezanih na sitne komadiće

250 g šampinjona narezanih na listiće

2 žličice curry-a

1 mala glavica luka

1 velika žlica kiselog vrhnja

svježi peršin

sol, papar

jaje za premazivanje

ulje za prženje

grčki jogurt ili drugi umak po izboru za posluživanje