Samose su poznato azijsko jelo koje može biti slatko i slano, prženo ili pečeno, a vrlo lako ga možete prilagoditi sebi. Ja sam vam danas odlučila pokazati kako radim samose punjene piletinom, šampinjonima i curry-em. Vi možete staviti koji god nadjev vam odgovara i poslužiti ga uz omiljeni umak. Samose su odličan izbor za pripremiti gostima jer ih možete sastaviti i dan ranije i samo ispržiti netom prije posluživanja. Dobar tek, drage moje dame! :)
Sastojci za samose s piletinom, šampinjonima i curry-em:
- 1 pakiranje listova za savijače
- 250 g pilećih prsa narezanih na sitne komadiće
- 250 g šampinjona narezanih na listiće
- 2 žličice curry-a
- 1 mala glavica luka
- 1 velika žlica kiselog vrhnja
- svježi peršin
- sol, papar
- jaje za premazivanje
- ulje za prženje
- grčki jogurt ili drugi umak po izboru za posluživanje