Iskoristi sve prednosti

7 načina na koje možeš spasiti prezrelo voće (osim da ga ubaciš u kolač)

Bez obzira koliko možda izgledalo neugodno i gnjecavo, prezrelo voće zapravo ima veću razinu antioksidansa i nekoliko je načina na koje ga možeš savršeno iskoristiti

profimedia-0560138401.jpg
Foto: Profimedia

Brzinski džem

Ne mislimo pritom na pravi džem se priprema na veliko u sklopu zimnice već na brzi i ukusni džem koji možeš pripremiti za tren. Sve što ti treba su šećer, limunov sok i prezrelo voće, bile to jagode, borovnice, maline ili kupine. Jednostavno pomiješaš sastojke i kuhaš dok se smjesna ne zgusne, a zatim je premjestiš u posudu s poklopcem i čuvaš u hladnjaku. Savršeni namaz za palačinke, vafle ili jednostavno na kruhu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: Unsplash
2/8