Zapečeni losos sa šparogama i krumpirom
Priprema:
1. Zagrij pećnicu na 200 stupnjeva. Pomiješaj krumpire s uljem, soli, paprom, češnjakom i začinima po želji te sve smjesti na lim za pečenje. Peci 10 minuta.
2. Dodaj losos i šparoge na lim za pečenje. Pomiješaj maslac, med, senf, začine po želji i premaži losos smjesom.
3. Peci 15-20 minuta i pred kraj pečenja poprskaj sve sa sokom od limuna i još malo maslinovog ulja.
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sastojci:
- 2-4 fileta lososa
- 450 g šparoga
- 700 g mladog krumpira (mali komadići)
- 3 žlice maslinovog ulja
- sol, papar
- 2 žličice začina po želji
- žličica češnjaka u prahu
- 2 žlice otopljenog maslaca
- 2 žlice meda
- 2 žlice senfa
- pola limuna