Zapečene prokulice s mozzarellom i češnjakom
Priprema:
1. Zagrij pećnicu na 220 stupnjeva. Lagano namasti lim za pečenje s malo ulja ili koristi papir za pečenje.
2. Rasporedi prokulice na lim za pečenje u jedan sloj. U maloj zdjeli pomiješaj maslinovo ulje, rastopljeni maslac, češnjak, sol i papar. Smjesu ulja i maslaca premaži po prokulicama.
3. Peci 20-25 minuta dok ne omekšaju. Izvadi iz pećnice i dodaj natrganu mozzarellu. Vrati u pećnicu i peci dok se sir ne otopi (oko 4-5 minuta).
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sastojci:
- 500-700 g prokulica
- 2-3 žlice maslinovog ulja
- 2 žlice otopljenog maslaca
- 6 režnja češnjaka
- sol, papar
- 1 1/2 šalice mozzarelle