Zapečeno povrće s daškom jeseni
Priprema:
1. Zagrij pećnicu na 200 stupnjeva. Operi i nasjeckaj povrće na manje komade.
2. Povrće rasporedi po velikom limu za pečenje tako da je u jednom sloju, a ne da se gomila jedno preko drugog. Premaži maslinovim uljem, a zatim dodaj bosiljak i prstohvat soli i papra.
3. Peci povrće 30-40 minuta (miješajući jednom ili dva puta tijekom pečenja) dok povrće ne postane mekano i ne porumeni po rubovima.
4. Po želji dodaj još soli ili drugih začina. Prije samog posluživanja pospi svježim nasjeckanim peršinom.
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sastojci:
- 2 tikvice
- 1 patliđan
- 1 muškatna bundeva
- 1 ljubičasti luk
- 2 paprike (po izboru)
- 2 žlice maslinovog ulja
- žličica bosiljka
- sol, papar
- 1/4 šalice svježeg peršina