5 jednostavnih večera iz pećnice za koje ti treba samo lim za pečenje

Najbolji dio? Nakon večere moraš oprati samo jednu stvar!

5 jednostavnih večera iz pećnice za koje ti treba samo lim za pečenje

Zapečeno povrće s daškom jeseni

Priprema:

1. Zagrij pećnicu na 200 stupnjeva. Operi i nasjeckaj povrće na manje komade.

2. Povrće rasporedi po velikom limu za pečenje tako da je u jednom sloju, a ne da se gomila jedno preko drugog. Premaži maslinovim uljem, a zatim dodaj bosiljak i prstohvat soli i papra. 

3. Peci povrće 30-40 minuta (miješajući jednom ili dva puta tijekom pečenja) dok povrće ne postane mekano i ne porumeni po rubovima. 

4. Po želji dodaj još soli ili drugih začina. Prije samog posluživanja pospi svježim nasjeckanim peršinom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sastojci:

  • 2 tikvice
  • 1 patliđan
  • 1 muškatna bundeva
  • 1 ljubičasti luk
  • 2 paprike (po izboru)
  • 2 žlice maslinovog ulja
  • žličica bosiljka
  • sol, papar
  • 1/4 šalice svježeg peršina
3/6