Zapečena piletina s korjenastim povrćem
Priprema:
1. Povrće nareži i usitni po želji. Pećnicu zagrij na 220 stupnjeva.
2. U velikoj zdjeli pomiješaj prokulice, krumpir, luk, mrkve, češnjakk, ulje, začine, šećer, malo soli i malo papra.
3. U maloj zdjeli za miješanje pomiješaj rastopljeni maslac, začine po želji, sol i papar. Piletinu osuši papirnatim ručnicima i začini solju i paprom.
4. Povrće stavi na lim za pečenje, a zatim i piletinu, s kožicom prema gore. Piletinu premaži maslacem i začinima.
5. Peci oko 40-ak minuta, a zatim izvadi lim iz pećnice, obloži ga aluminijskom folijom i ostavi ga 5 minuta na sobnoj temperaturi.
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sastojci:
- 340 g prokulica
- 340 g mladog krumpira (manji komadi)
- 2 ljubičasta luka
- 6 režnja češnjaka
- 4 mrkve (srednje veličine)
- 1 žlica ulja po izboru
- 2 žličice timjana
- 3 žličice ružmarina
- žličica šećera
- sol, papar
- 2 žlice maslaca (otopljenog)
- 1 kg pilećeg zabatka