Omiljeno ljetno voće

Sezona je marelica: Imamo 3 osvježavajuća recepta

Osim što su jako ukusne, marelice imaju i čitav niz blagodati za ljudsko zdravlje jer obiluju vitaminima, mineralima i vlaknima

pexels-tetyana-kovyrina-3150928.jpeg
Foto: Pexels

Crumble s marelicama

Image
Foto: Unsplash

Sastojci:

Tekst se nastavlja ispod oglasa
  • ½ kilograma marelica
  • 1 žličica cimeta
  • 1 žlica gustina
  • 3 žlice meda

Za mrvičasto tijesto (crumble):

  • 100 grama brašna po izboru
  • 80 grama zobenih pahuljica
  • prstohvat soli
  • 3 žlice šećera
  • 80 grama omekšalog maslaca

Priprema:

Upali pećnicu na 180 stupnjeva te pripremi vatrostalnu posudu u koju ćeš slagati crumble. Marelice operi, očisti od koštica i nareži na manje komade pa ih pomiješaj s medom, cimetom i gustinom. Prebaci u vatrostalnu posudu. U drugoj zdjeli pomiješaj sve sastojke za crumble. Tijesto mora biti mrvičasto. Rasporedi ga prstima preko marelica. Stavi u pećnicu i peci oko 30-40 minuta. Ostavi da se malo ohladi prije posluživanja i serviraj uz kuglicu sladoleda od vanilije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
3/4