Crumble s marelicama
Sastojci:
Tekst se nastavlja ispod oglasa
- ½ kilograma marelica
- 1 žličica cimeta
- 1 žlica gustina
- 3 žlice meda
Za mrvičasto tijesto (crumble):
- 100 grama brašna po izboru
- 80 grama zobenih pahuljica
- prstohvat soli
- 3 žlice šećera
- 80 grama omekšalog maslaca
Priprema:
Upali pećnicu na 180 stupnjeva te pripremi vatrostalnu posudu u koju ćeš slagati crumble. Marelice operi, očisti od koštica i nareži na manje komade pa ih pomiješaj s medom, cimetom i gustinom. Prebaci u vatrostalnu posudu. U drugoj zdjeli pomiješaj sve sastojke za crumble. Tijesto mora biti mrvičasto. Rasporedi ga prstima preko marelica. Stavi u pećnicu i peci oko 30-40 minuta. Ostavi da se malo ohladi prije posluživanja i serviraj uz kuglicu sladoleda od vanilije.
Tekst se nastavlja ispod oglasa