Muffini od limuna s kremom od bazge
Sastojci:
2 ¼ brašna
1 ½ žličice praška za pecivo
½ žličice soli
2 ½ šalice šećera (podijeljeno)
korica 2 limuna
3 jaja
1 ½ žličice ekstrakta vanilije
¾ šalice ulja
1 šalica punomasnog kiselog vrhnja
Sok ½ limuna
3 bjelanjka
1 ½ šalice maslaca
3 žlice sirupa od bazge
Priprema:
U većoj zdjeli pomiješaj brašno, prašak za pecivo i sol. U posebnoj zdjeli dobro pomiješaj ½ šalice šećera i limunovu koricu dok se šećer ne otopi i postane žut, pa pusti da malo odstoji. Smjesu sa šećerom i limunom pomiješaj s još jednom šalicom šećera, jajima, i vanilijom. Sve miješaj mikserom najmanje 5 minuta. Smjesa bi se trebala utrostručiti u volumenu. Pred kraj miješanja dodaj ulje pa miješaj još jednu minutu. Stavi mikser na najmanju brzinu pa sporo umiješaj suhe sastojke. Dok se sve dobro povezalo umiješaj vrhnje i limunov sok. Puni kalupe za muffine do 2/3 razine pa peci 18 minuta na 180C. Za kremu od bazge kuhaj bjelanjke i šećer na pari uz konstantno miksanje, pa makni s vatre čim smjesa dosegne 70C. Miksaj još 7 minuta pa počnu polako dodavati maslac, 2 žlice odjednom. Na kraju dodaj sirup od bazge i njime ukrasi muffine.