ZVIJEZDA U ARENI

Dua Lipa u Puli nije razočarala glasom, stasom i produkcijom, ali nedostajalo je nekog šarma

Ako Dua Lipu pamtite po njenom minimalističnom plesu koji se sastoji od rotacije kukom za 45 stupnjeva i hodanjem u stranu – ovo više nije ta Dua Lipa. Iz pjesme u pjesmu priuštila nam je energičnu koreografiju uz sjajno pjevanje.

dua_lipa1.PNG
Foto: Gabrijela Radunović

U Puli se 9. lipnja održao koncert planetarno popularne pop pjevačice Dua Lipe. Karte sam dobila na poklon za svoj rođendan, a koncert je uostalom bio i mali romantični vikend izlet. Je li se isplatilo potrošiti gotovo 160 eura za karte i 120 eura za povratne karte za bus – procijenite same.

Ulaz su otvorili u 19 sati, a početak koncerta na karti bio je naznačen za 20 sati. U redu smo čekali oko 40 minuta. Na svoje iznenađenje, tijekom čekanja sam oko sebe zamijetila i veliku količinu sredovječnih muškaraca. Moja percepcija tipičnih fanova Dua Lipe preokrenula se za 360 dok nisam zbrojila dva i dva. Većina njih došla je s kćerima i ženama, a sigurna sam da su se i oni zabavili slušajući predivnu Duu.

Kada smo se smjestili na travnjaku, počelo je čekanje. Naravno, niti jedna zvijezda ne počinje koncert na vrijeme. Čekanje nam je kratio monotoni DJ set, a publika je polako postajala nestrpljiva. U trenutku kada je prošlo 21:30 čulo se kako zvižde i skandiraju jer se zvijezda još uvijek ne pojavljuje na pozornici. Moja pretpostavka je da je, zbog reflektora i cijele scene vjerojatno čekala da padne mrak. Oko 21:40 Dua Lipa je koncert otvorila pjesmom Training Season, a publika je promijenila ploču i počela vrištati. Pjevačica nas je na kraju pjesme i energičnog plesa počastila i jednim "Dobra večer, Pula", a to je tek jedan od klišeja koji nam je priuštila.

Image
Foto: Gabrijela Radunović

Ako Dua Lipu pamtite po njenom minimalističnom plesu koji se sastoji od rotacije kukom za 45 stupnjeva i hodanjem u stranu – ovo više nije ta Dua Lipa. Iz pjesme u pjesmu priuštila nam je energičnu koreografiju uz sjajno pjevanje. Pokazala je impresivno vladanje vokalom, a sve pjesme zvučale su besprijekorno, baš kao da uživo slušate studijske snimke. Dua Lipa je uz sjajan glas poslužila i seksi plesne pokrete. Nakon nekog vremena uhvatila sam uzorak – koreografija se uglavnom sastojala od seksi hoda nalik na catwalk, na kojem bi joj pozavidjeli i najpoznatiji top modeli. Kad tom odlučnom hodu dodate zamahe kukovima, guzom i kosom – dobit ćete hipnotizirajući Dua Lipa ples.

Pjevačica je promijenila outfit četiri puta, a svaki se od prethodnog po malo čemu razlikovao. Uglavnom se radilo o nekom topu ili bodiju, suknji ili hlačicama uz dodatak remena, a na nogama je plesačica nosila razne čizme. Što se boja tiče, paleta outfita uključivala je sivu, crnu, bijelu uz dodatak šljokica i zakovica. Iskreno, lijepoj ženi sve lijepo stoji i bez obzira u čemu se pojavila na pozornici – sigurna sam da su svi pomislili 'Wow, kakva seksi žena', 'Od sutra sam u teretani' ili oboje.

Image
Foto: Gabrijela Radunović

U pauzama od pjevanja pjevačica nam je predstavila i svoj tim, koji su svima prisutnima priuštili pravu produkcijsku poslasticu. U jednom trenutku nam se zahvalila i na tome što smo došli i pozvala nas da plešemo s njom pod mjesečinom uz pjesmu Levitating. U jednom trenutku spomenula je i svoj uspon prema slavi pri čemu je vjerojatno htjela ispasti skromna. Meni se osobno sve učinilo dosta uvježbano i pro forma. Naravno, pjevačica nas je stalno pozivala da pjevamo i plešemo s njom, ali nisam stekla dojam emocionalne interakcije s publikom ili povezivanja s fanovima, ali možda je to samo moj subjektivni dojam.

Sat je otkucao 23 sata i pjevačica je izvela posljednju pjesmu - Houdini. Kada je baš poput poznatog mađioničara nestala s bine u gustoj magli vičući "Thank you, Pula", publika je počela skandirati nadajući se bisu – ali ga nisu dobili. Svjetla arene su se upalila kako bi publika krenula izlaziti, a nakon nekog vremena umjesto Dua Lipe na bini su se pojavili ljudi u narančastim prslucima i zaštitnim kacigama. Turneja je krenula dalje, a mi smo još stajali u redu za izlaz iz arene.

Sve u svemu, definitivno bih ponovila ovo iskustvo. Mogu reći da je ovo koncert koji, uz par organizacijskih previda, treba iskusiti. Dua Lipa u Puli nije razočarala niti glasom, niti stasom pa i produkcijom. Meni osobno, nedostajalo je nekog šarma, nekog je ne sais quoi. Učinilo mi se da je publika ostala gladna, kao da ih je mama poslala u krevet bez deserta poslije večere.

Image
LJETO NAM SE VRATILO

Zagrebačka špica: Zagrepčani u odličnim trendi ljetnim kombinacijama