Doznali smo za vas što odbija krpelje

Ako se spremate u prirodu, dobro je pripremiti se i na one neugodne stvari takve šetnje, a to su krpelji. U nastavku donosimo više o tome što odbija krpelje i kako se zaštititi

Doznali smo za vas što odbija krpelje

Zazirete li od kemijskih sredstava za zaštitu ljubimaca ili vaši ljubimci od takvih sredstava imaju bolne, kožne reakcije, vrijeme da doznate što odbija krpelje i isprobate domaće recepte kako ih se riješiti na prirodan način.

ImageOcat odbija krpelje i buhe i doista djeluje. 
Prirodno sredstvo za zaštitu od buha i krpelja može napraviti sami tako da pomiješate jednaku količinu octa i vode te mješavinu pošpricate po dlaci ljubimca. ?

Da biste izbjegli rizik od uboda krpelja morate prvenstveno znati što odbija krpelje.
Kad idete u šumu ili u park idite potpuno odjeveni. 
Odjeću prije treba poprskati vodom s dodatkom aromatičnog ulja, npr. čajevca, citronele, pačulija, klinčića, jer jake arome mogu odvratiti insekte od napada. 
Ulja nemojte nanositi izravno na kožu jer imaju jak učinak i mogu izazvati alergije, upale ili druge tegobe. 
Umjesto toga, za mazanje možete koristiti aromatizirano ulje. Ulijte žlicu zdrobljenog bilja u ulje za kuhanje i ostavite ga 1-2 dana. Nakon tog vremena, procijedite ulje i nježno podmažite kožu. Dobiti ćete sredstvo što odbija krpelje i možete se mnogo sigurnije uputiti u prirodu.