Želiš osvježiti svoju spavaću sobu? Ovo su genijalna rješenja, a nisu skupa

Nove zavjese, posteljina ili pokoja slika potpuno će promijeniti izgled tvoje spavaće sobe, no to nisu jedini načini na koji ju možeš učiniti drugačijom

Želiš osvježiti svoju spavaću sobu? Ovo su genijalna rješenja, a nisu skupa

U ljudskoj je prirodi želja za promjenom, a u nju spadaju i sitne stvari poput makeovera stambenog prostora. Na sreću, ako si maštovita takvi zahvati ne moraju biti skupi. Ako nisi, tu je Instagram. Pronašle smo genijalna ekonomična rješenja za uređenje spavaće sobe. U samo nekoliko koraka možeš ju pretvoriti u najugodnije mjesto u stanu, a ona bi baš takva trebala biti kako bi se u njoj kvalitetno naspavala i odmorila.

Image

10 najboljih biljaka za tvoju spavaću sobu


Dovoljno je promijeniti zavjese, uložiti u posteljinu ili madrac, okrenuti krevet ili pak obojati zidove. Kako bi ti spavaća soba postala savršeno mjesto za opuštanje, izbaci iz nje televizor, računalo, stol za peglanje, sve ono što si šutnula pod krevet u brzinskom spremanju, prije, no što će ti doći gosti.


Donesi u nju biljke koje su pogodne za spavaću sobu, odnosno one koje noću proizvode kisik, prirodne materijale - drvo, pamuk, lan, svilu, izbjegavaj oštre predmete u sobi, a bilo bi dobro i da krevet nema oštre rubove i kutove. Sve ove sitnice "omekšat" će prostor. 


Zid iza kreveta

Zid iznad kreveta u tamnoj boji ili nekim tapetama zanimljivog uzorka učinit će tvoju sobu elegantnijom jer će "glumiti" svojevrsno uzglavlje kreveta, a uzglavlja daju dozu profinjenosti, baš kao i baldahini. 

Drveni krevet

Krevet izrađen od drveta donijet će u sobu dašak prirode, a priroda je najbolje okruženje za opuštanje. Ne treba napominjati da je na drvenom krevetu najzdravije spavati. Uloži u dobar madrac. To je najvažniji predmet u tvojoj sobi, vjerojatno i u stanu. Kvalitetan san je temelj dobrog zdravlja i jakog imuniteta.

Tapete

Bojanje zidova ili stavljanje tapeta vrlo su učinkovit način da svom stanu daš novi izgled. Tapete možeš staviti samo na jedan zid, na pola zida, igrat se uzorcima. Možeš njima oblijepiti i cijelu sobu, samo u tom slučaju vodi računa da ne budu nametljive. Biraj neupadljive uzorke i nježne boje. Ako se odlučiš samo za jedan zid, daj si oduška i nalijepi na njega što ti srce želi. Važno je da se  razveseliš ili nasmiješ svaki put kad pogledaš u zid :)Biljke

Biljke su uvijek zahvalni sustanari. Treba im sam malo pažnje, vode i svjetla, a toliko puno daju onima s kojima žive. 

Zavjese

Bijele zavjese kroz koje prolazi sunčeva svjetlost predivan su ukras svakoj spavaćoj sobi. Instaliraš li karnišu s duplom vodilicom, moći ćeš preko tih zavjesa navući one guste koje ne propuštaju svjetlo i zamračiti sobu. Duple zavjese, kao i  visoko uzglavlje, daju spavaćoj sobi eleganciju.

Želiš li nešto modernije, mi smo se zaljubile u ove zavjese!

Detalji

Lampice iznad kreveta, bilo da ih fiksiraš za strop ili staviš na okvir kreveta, učinit će tvoju sobu pravim malim rajem. U zimskim danima su dostojna zamjena ljetnom zvjedanom nebu. 


Natpis iznad kreveta, slika ili fotografija.

Posteljina

Najekonomičniji način da osvježiš svoju spavaću sobu je da kupiš novu posteljinu. Krevet zauzima najviše mjesta u njoj pa time i posteljina skreće najviše pažnje na sebe. Fini pamuk ili saten odličan su izbor, a želiš li potrošiti malo više novca, kupi svilu. Ljeti će te hladiti, a zimi grijati. 

Odlična ideja

Potrudi se i poigraj okvirima i slikama. Rezultat je očaravajuć.