Želiš nebeski bijele plahte? Imamo jednostavni trik s kojim će ti uvijek biti takve

Za kvalitetan san, a time i dobar odmor važna je i posteljina u kojoj spavaš. Priušti si samo najbolje uz ovaj jednostavni trik

Želiš nebeski bijele plahte? Imamo jednostavni trik s kojim će ti uvijek biti takve

Bijela, čista, zategnuta i mirisna posteljina najljepše je u što se možeš ušuškati nakon napornog dana. Baš zbog toga je poseban gušt spavati u hotelima, naravno onima koji drže do higijene i znaju tajnu tih ekstra bijelih plahti. No, kod kuće, nakon nekoliko pranja ta bjelina blijedi zajedno s tvojim užitkom.

Image

Savjeti i ideje kako iskoristiti stare plahte

Hoćemo reći, nije jednako zadovoljstvo spavati u blještavo bijeloj posteljini i sivkastoj, lagano žutoj i flekavoj, bez obzira što je potpuno čista. Još je gore kad takvu posteljinu moraš dati gostima.

Na sreću, postoji prokušana metoda za izbjeljivanje posteljine i rublja, a zbog različitih nedovoljno učinkovitih izbjeljivača koje nudi tržište, zaboravila si na nju li ju nikada nisi ni imala prilike isprobati. Sad je vrijeme.


  • Evo kako najjednostavnije i najbolje izbijeliti plahte


Pola šalice sode bikarbone stavi u bubanj perilice rublja zajedno s plahtama, a u spremnik za omekšivač ulij decilitar alkoholnog octa. Ova dva sastojka važno je odvojiti jer jedno drugome poništavaju djelovanje. Zato ih dodaješ rublju, odosno posteljini, u različitim etapama pranja. 

Ne brini, miris octa neće se osjetiti na tvojim plahtama. Ako želiš, ukapaj u isti spremnik i nekoliko kapi eteričnog ulja po želji. Jamčimo ti posteljinu bijelu i svježu baš kao što je i ona na krevetima hotela s puno zvjezdica. 

Pratite nas
2023. Sva prava pridržana.