Posudi ideju

Ovi trendovi u uređenju kuhinje vladat će 2022. godinom

Dizajneri interijera otkrili su na što trebaš obratiti pažnju ako te čeka renovacija ili osvježavanje kuhinje ove godine

pexels-tony-smith-3505699.jpg
Foto: Pexels

Često možemo samo baciti pogled na neku kuhinju i povezati njezin dizajn s određenim razdobljem - možda će te podsjetiti na kuhinje iz 1970-ih ili ćeš se prisjetiti određenog trenda, na primjer. A koji će biti najveći trendovi u uređenju kuhinje za 2022. godinu?

Image
Savršeno nesavršeni dom

Ovo će biti najpopularniji trendovi u uređenju interijera u 2022.

Nekoliko dizajnera interijera za portal The Spruce otkrili su kakve će kuhinje najviše vladati ove godine. Čeka li tvoju kuhinju renovacija ili je samo želiš malo osvježiti, u nastavku provjeri na što trebaš obratiti pažnju.

Otvorene police

Ovaj izgled će se vratiti 2022., napominje dizajnerica interijera Dana Dyson. "Vidjet ćete otvorene police koje se koriste u kuhinji za pohranu i izlaganje raznog posuđa i detalja", komentira ona, dodajući da će ovaj trend također prevladavati u kafićima i vinskim barovima.

Netradicionalni detalji

Dizajnerica interijera Elizabeth Stamos kaže da će "ne-kuhinja", odnosno netradicionalni kuhinjski detalji postati veliki trend 2022. godine. To znači "korištenje stvari kao što su kuhinjski stolovi umjesto kuhinjskih otoka, starinski ormari umjesto tradicionalnih ormarića, nesvakidašnji detalji poput slika i knjiga na policama, sve čime će se prostor učiniti ugodnijim od klasične kuhinje sa svim elementima," objašnjava ona.

Svijetlo drvo

Bez obzira na tvoj stil uređenja, možeš odabrati svijetle nijanse drva i osjećati se dobro u vezi svoje odluke. "Svjetliji tonovi kao što su boja raženog kruha i boja ratana izgledaju nevjerojatno u tradicionalnim i modernim kuhinjama", kaže dizajnerica Tracy Morris. "Za tradicionalnu kuhinju koristimo ovaj ton drveta na otoku s umetnutim ormarićem. Za modernu kuhinju koristimo ovaj ton u kompletnim ormarićima od poda do stropa, kao što je zid oko hladnjaka."

Jarke boje kuhinjskih ormarića

Dizajnerica Julia Miller predviđa da će svježe i jarke boje ormarića biti jedan od najvećih trendova u 2022. "Neutralne kuhinje uvijek će imati svoje mjesto u uređenju, ali šareni prostori visoko su na ljestvici trendova", kaže ona. "Vidjet ćemo boje koje su zasićene tako da se još uvijek mogu upariti s prirodnim drvetom ili neutralnom bojom." Međutim, ormarići neće izgledati drugačije samo u pogledu svojih nijansi - Miller dijeli još jednu promjenu na koju treba paziti u ovoj godini. "Također smo uzbuđeni zbog profila ormara po mjeri", kaže ona.

Greige boja

Za one koji se jednostavno ne mogu oprostiti od neutralnih boja, dizajner Cameron Jones predviđa da će siva s primjesom smeđe, iliti popularno zvana "greige" boja postati veliki hit. "Boja je istovremeno moderna i bezvremenska, neutralna je, ali nije dosadna, i izgleda jednako fantastično i s metalima u zlatnoj i srebrnoj boji, ali i s drugim bojama", dodaje.