Super trikovi za bolju organizaciju: Ovim stvarima nije mjesto u kuhinjskim ormarićima

Kako bi znala što trebaš pohraniti u svoje kuhinjske ormariće, ponekad je najlakše započeti s onim što nikada ne trebaš pohraniti u njih

Super trikovi za bolju organizaciju: Ovim stvarima nije mjesto u kuhinjskim ormarićima

Možda te nije toliko briga što i na koji način stoji iza zatvorenih vrata kuhinjskih ormarića. Ionako su zatvoreni, zar ne? Lako je tako se osjećati...sve dok ne pokušaš izvući posudu za pečenje i gomilu drugih metalnih poklopca i lonaca i srušiš sve zajedno.

Image

Vrijeme je za organizaciju kuhinje! Ovo su naši najbolji savjeti kako je dovesti u red


Čak i ako nemaš puno prostora za skladištenje, pravilnim trikovima o organizaciji ormarića možeš pomoći svojoj kuhinji da ispuni svoj puni potencijal. Naime, kako bi znala što trebaš pohraniti u svoje kuhinjske ormariće, ponekad je najlakše započeti s onim što nikada ne trebaš pohraniti u kuhinjske ormariće. via Tenor


Stoga smo se bacile na istraživanje i napravile neki osnovni popis predmeta - ili previše glomaznih, previše nezgodnih, prečesto korištenih ili čak previše rijetko korištenih - koje bismo trebali izbjegavati čuvati u kuhinjskim ormarićima.

Pladnjevi za posluživanje

Ako svakodnevno u gostima nemaš desetero i više ljudi, pladnjevi za posluživanje mogu se pohraniti u ostavi, nekoj kutiji, polici ili primjerice, na hladnjaku. Osim što su veliki, teško stanu i uopće se ne uklapaju u kuhinjske ormariće tako da itekako ima smisla pohraniti ih izvan kuhinjskih ormarića - posebno ako imaš ograničen prostor. 

Image


(Foto: Unsplash)

Stolnjaci, podmetači i salvete


Višekratne salvete, otmjene prostirke, stolnjaci i nadstolnjaci mogu se premjestiti u ormar ili ladice koje su rezervirane za posteljinu i ostalu tkaninu. Nema potrebe zauzimati prostor i miješati komade tkanine s hranom ili uređajima. Ako se već moraju čuvati u ormarićima, stavi ih na najvišu policu tako da po njima ništa ne kaplje i ništa se ne prosipa.


Image


(Foto: Unsplash)

Uređaji koje rijetko ili nikad ne koristiš

Aparat za kokice, aparat za sladoled, aparat za vafle - ako ih često koristiš, sjajno. Ako si ih kupila ili dobila na poklon prije pet godina i otad ih koristiš jednom godišnje - vrijeme je da prodaš, pokloniš ili barem pohraniš ove i slične uređaje na neko udaljenije mjesto od same kuhinje, poput podruma, potkrovlja ili organizirane u kutiji u ormaru za pohranu.


Image


(Foto: Unsplash)

Uređaji koje koristiš svakodnevno

Odmah ih premjesti na radnu površinu ili lako dostupnu policu u kuhinji. Ako ih koristiš svaki dan, vrijeme koje potrošiš na to da ih svakodnevno vadiš iz ormarića, odmotaš kabel i kasnije ih ponovno vraćaš u ormarić - može se iskoristiti puno bolje. 


Image


(Foto: Unsplash)

Dekorativne sitnice i ukrasi

Još jednom, ako svakodnevno nemaš dom pun gostiju, ovakve sitnice pohrani u oznanečenu kutiju ili košaru u ostavi, podrumu ili potkrovlju.

Image


(Foto: Unsplash)

Većina namirnica

Nastoj držati većinu hrane u svojoj smočnici i hladnjaku. U kuhinjskim ormarićima drži jedino malu količinu hrane jer je milijun puta lakše maksimizirati prostor za odlaganje u kuhinjskim ormarićima ako se bilo koja hrana tamo nalazi u staklenoj ili plastičnoj posudi za hranu

Nezgodno je i nepotrebno je probirati kroz otvorene vrećice i kutije kada želiš baš onu stvar u stražnjem dijelu ormarića. Preporučujemo pohranu hrane poput brašna, šećera, soli, čaja i kave u ormarić, jer se lako skladište, dok primjerice vrećice čipsa ili pahuljice drži u ostavi kako ne bi napravila nered.


(Foto: Unsplash)