Sukulenti-kristali osvojili su Instagram, a toliko su lijepi da ih i mi sada jedva čekamo posaditi u svoj vrt

Vrtlarstvo nije ograničeno samo na povrtnjake i voćnjake, već se i ti možeš okušati u uzgoju biljaka u vlastitom stanu ili na balkonu

Sukulenti-kristali osvojili su Instagram, a toliko su lijepi da ih i mi sada jedva čekamo posaditi u svoj vrt

Biljkoljupci radujte se, imamo novu hit biljku koju će uskoro svaki pravi zabljubljenik i zaljubljenica u vrtlarenje imati u svojoj kolekciji. Radi se o novom biljnom Instagram hitu, prozirnim sukulentima koji neodoljivo podsjećaju na kristale. Prozirni, a istovremeno u cijeloj paleti nijansi zelene, ovaj je tip sukulenta osvojio simpatije vrtalara diljem svijeta.


Službeno ime ove neobične i rijetke vrste sukulenata je Havorcija Cooperi, a prirodno raste u južnoj Africi kao i južnim dijelovima SAD-a. Otporni, zadivljujućeg izgleda i vrlo laki za održavanje, ovi su sukulenti idealni za sve one koji nemaju veliki vrt ili pak žele u svoj stan unijeti tračak zelenila bez straha da će odabranu biljčicu ubrzo ubiti.


Ovi „kristalni“ sukulenti obožavaju sjenovita mjesta, pa ih nemoj izlagati direktnoj sunčevoj svjetlosti, beć indirektnoj, koja će uz to omogućiti i da se oni sjaje i da postignu taj šarmantni prozirni izgled. Zanimljivo je da Havorcija Cooperi cvjeta u proljeće i ljeto, a u visinu može rasti do 5 centimetara. Ako se odlučiš uključiti ove preslatke biljne kristaliće u svoju kolekciju biljaka znaj i da oni ne vole često zalijevanje, pa će im biti sasvim dovoljno da ih malo zaliješ jednom u deset dana.


S obzirom na to koliko je jednostavna za održavanje i koliko je lijepa, nije ni čudo da je ova biljka trenutno toliko popularna.