1,2,3, kreni!

U ove je domove Božić već stigao - evo Instagram inspiracije

Ho,ho,ho! Do Božića brojimo manje od dva tjedna što znači da smijemo izvaditi ukrase i naš dom pretvoriti u winter wonderland – bez da nas ukućani prijekorno gledaju jer 'pretjerujemo'

pexels-elina-fairytale-5859777.jpg
Foto: Pexels

Mnoge od nas jedva čekaju da dođe vrijeme za božićne ukrase, pa tako iz godine u godinu sve ranije vadimo sve te kuglice, mašne i orašare iz ladica. Obožavamo taj topli, čudesni božićni ugođaj koji nam daje osjećaj da je sve moguće i zato želimo da traje što duže. Dakle, zašto čekati, kad već sada možemo uživati u blagdanskoj atmosferi i iz dana u dan sve sve više radovati najveselijem dobu godine.

Image
Foto: Pexels

Kad je uređivanje doma u pitanju, neki su tu doista pravi čarobnjaci. Osobito Amerikanci neće štedjeti ni vrijeme ni novac da bi svoju kuću pretvorili u kulisu za pravu božićnu bajku. Neki bi rekli da je ovo kič - ali se djeca s time neće složiti. Za najmlađe vrijedi - ni jedan božićni ukras nije ukras previše. Ipak, ne moramo pretjerati da bismo u domu stvorili božićni ugođaj - sve može ostati vrlo decentno.

Image
Foto: Pexels

Ako si i ti već u niskom startu što se tiče dekoriranja doma, najprije duboko udahni i prolistaj našu fantastičnu galeriju već uređenih domova onih koji su bili još i više nestrpljivi od nas – možda dođeš na neke nove ideje za ovu godinu. Oprez, veliki rizik od rastapanja nad svom tom božičnom ljepotom!

Božićni kutak

Čak i ako nisi fan toga da baš cijelu kuću dekoriraš božićnim ukrasnima, možeš nadolazećim blagdanima posvetiti jedan kutak svoga doma.

Sanjamo bijeli Božić

Buđenje u ovakvoj spavaćoj sobi znači - blagdanski ugođaj od trenutka kad otvoriš oči do kad se ponovno ne ušuškaš u postelju.

Blagdanska kuhinja

Kuhinja je jedna od najvažnijih prostorija tijekom blagdana (no dobro, i inače), ali je često zanemarujemo kad ukrašavamo kuću. Uz nekoliko ukrasa u ovakvoj će kuhinji nastajati još ukusnije božićne poslastice.

Vrijeme je za užitke

Ništa ne stvara tako ukusan božićni ugođaj kao dobra topla čokolada - zato uključi te lampice i prepusti se uživanju svake večeri - u svojoj omiljenoj božićnoj šalici, naravno.

Uređeno s ukusom

Da blagdanske dekoracije doma ne moraju biti parada kiča, pokazuje ovaj skladno i decentno dekoriran dom iz Novog Zelanda.

Božić u uredu

Radiš od doma? Tvoj 'kućni ured' također treba djelić božićne atmosfere.

U duginim bojama

Božićne boje nisu samo zlatna i crvena... Vlasnici ovog doma u Nizozemskoj ove će godine imati najšareniji i najveseliji mogući Božić.

Božić na prozoru

Dekoracije u prozorima oduševit će najmlađe članove obitelji, a i izmamit će osmijeh na lice svakog prolaznika.

Božićne figure

Posljednjih nekoliko godina u trendu su orašari - pa ni ova sezona po tome nije drugačija. U Njemačkoj je tradiciji figura orašara simbol sreće koja tjera zle duhove - zato želimo orašare svih veličina i boja posvuda!

Blagdanski boravak

Ovaj je ukusno namješteni dnevni boravak savršen za mnoge udobne sate provedene na kauču uz hrpu hrane i naravno, božićne filmove.