Pomoć iz prirode: Ove biljke na prirodan način pomažu da otjeramo komarce i uživamo u ljetu

Kako bismo se riješili komaraca na prirodan način i bez štetnih kemikalija dovoljno je ove lijepe biljke posaditi u vrt ili na balkon

Pomoć iz prirode: Ove biljke na prirodan način pomažu da otjeramo komarce i uživamo u ljetu

Iako svi obožavamo ljeto, iskreno svi mrzimo komarce i onaj osjećaj kada stalno moramo držati bočicu sa sprejom uz sebe kada se želimo opustiti u svom dvorištu. Sredstva protiv komaraca mogu biti neugodna i gnjavaža, a da ne spominjemo da stalno moraju biti uz nas.

Image

Urbana džungla u tvom domu nije potpuna bez ovih pet 'must have' biljaka

Srećom, priroda se stvorila rješenje za ovaj problem - vretenca ili vilinski konjici. Ne samo da je ovaj kukac prekrasan, nego može pojesti 100 komaraca dnevno! I to ne samo odrasli kukci, nego uglavnom ličinke ovog kukca konzumiraju komarce.

Image


(Foto: Pixabay)

Sada kada znamo ovu tajnu prirode trebamo ovog lijepog kukca privući u dvorište. To se lako postiže sadnjom određenih biljaka u vrtu. Veliki je bonus što su sljedeće biljke lijepe koliko su i korisne, dovoljno ih je samo posaditi u vrtu ili na balkonu.

1. Crnooka Suzana

Ako baš nemaš previše iskustva u vrtlarenju, onda je ovo savršena biljka za tebe. Prekrasna je i može preživjeti gotovo na bilo kojoj vrsti tla, samo joj je potrebno svjetlo i redovito zalijevanje da bi mogla cvjetati. Trajnica je i cvjeta od sredine lipnja do jeseni. 

Image


(Foto: Pixabay)

2. Sagittaria subulata

Na prvi pogled možda pomisliš da je ova biljka korov ili vrsta trave, ali nije. To je vodena biljka kojoj je za rast potrebna tvrda voda i supstrat s puno hranjivih tvari. Ali je svejedno prikladna za početnike - najvažnije je da ju staviš u vodu. Prirodno se nalazi u močvarnim područjima i koristi se za akvarije.

Image


(Foto: Pexels)

3. Livadna kadulja

Prilično se lako uzgaja i zahtijeva samo sunčevu svjetlost, malo hlada i malo vode. Ova biljka je idealna za suha područja jer dugo može bez vode.

Image


(Foto: Pixabay)

4. Stolisnik

U narodnoj medicini stolisnik se koristi u ljekovite svrhe, ali u ovom slučaju može pomoći kod privlačenja korisnog insekta u tvoj vrt. Da bi ova biljka rasla potrebno joj je puno sunčeve svjetlosti i zemlja koja nije jako vlažna.

Image


(Foto: Pixabay)