Ove tkanine neće otkriti tragove znoja čak ni na najvećim vrućinama

Neke tkanine jednostavno nisu za ljetne mjesece, dok su druge idealne čak i za najveće vrućine

Ove tkanine neće otkriti tragove znoja čak ni na najvećim vrućinama
Play logo

Jedna od neugodnijih stvari koja ti se može dogoditi na poslu (pogotovo tijekom nekog važnog sastanka) ili u izlasku je ta da slučajno podigneš ruku i slučajno svima otkriješ ogromne mrlje od znoja. Na žalost, nismo više u školi što znači da ljeto za nas ne znači dva vruća mjeseca bez obaveza, a odlazak na posao i rad na velikim vrućinama je svakodnevica.  Zbog toga je dobro znati koje tkanine te neće ''osramotiti'' i otkriti mrlje od znoja a koje od njih bi trebala izbjegavati tijekom ljetnih mjeseci.Pamuk je prirodni materijal zog čega upija vlagu, što znači da ti područje ispod pazuha neće biti potpuno vlažno nakon cijelog dana na poslu. Samo moraš znati da neke boje otkrivaju znoj mnogo više nego neke druge. Ako se odlučiš za pamuk, jedino je pravilo da se ne smiješ obući u sivo, i znoj će biti pod kontrolom.

Lan je jedan od najvećih vjesnika ljeta u našim ormarima. On je lagan i prozračan što znači da će održavati tijelo hladnijim i pokrivenim istovremeno. Samo se pazi materijala koji izgledaju poput lana ali su mnogo jeftiniji, a ne upijaju znoj i otkrivaju sve vlažne mrlje.

Žersej je materijal od kojeg se obično rade dresovi i to s dobrim razlogom. On je lagan i poprilično prozračan stoga neće uzrokovati pretjerano znojenje a sakrit će i mrlje od znoja.

Svila je lagana i udobna no ako na nju padne samo kap znoja nećeš ga moći sakriti. Zato se radije kloni svile u ovim ljetnim mjesecima.

Poliester nije nimalo prozračan i jednostavno mu nije mjesto u ljetnoj garderobi.

Traper je jedan od najgorih materijala koji možeš obući po ljetu. On nije nimalo prozračan i uzrokovat će pretjerano zagrijavanje tijela pa i znojenje. Stoga se kloni trapera po velikim vrućinama, a posebice gornjih dijelova od trapera (osim ako nije užasno tanak i širok).

Play logo
Play logo
Pratite nas
2023. Sva prava pridržana.