Organizacija frižidera: Izbacite staru i dovedite u red svježu hranu

Organizacija frižidera aktivnost je koja je s vremena na vrijeme nužna, a u nastavku pročitajte neke korisne trikove

Organizacija frižidera: Izbacite staru i dovedite u red svježu hranu

Ako primjećujete da su vam namirnice u frižideru neuredne, nekima je istekao rok trajanja i iz frižidera dopire neugodan miris, organizacija frižidera je prijeko potrebna. Frižider je mjesto koje se zbog svakodnevnog korištenja vrlo lako može pretvoriti u nered, zato ga je povremeno potrebno organizirati.

Organizacija frižidera – korak po korak
Krenite od toga da detaljno pregledate namirnice i njihove rokove trajanja. Pregledajte sve što vaš frižider sadrži i ne zaboravite zaviriti u vrata i skrivene kutke. Nakon što ste izbacili sve nevaljane namirnice, prebrišite površine frižidera i temeljito odstranite sve potencijalne mrlje. Svježe namirnice spremne su za sortiranje, a to možete učiniti uz pomoć košarica i organizatora za hladnjak ili jednostavno prema vlastitim preferencijama grupirajte namirnice na policama frižidera. 

Image


(FOTO: Pixabay)

Organizacija frižidera uključuje pravilnu grupaciju hrane, pa tako sireve i salame možete grupirati u jedan odjeljak, dok jogurte i namaze razvrstajte u drugi. Staklenke posložite zasebno, a povrće i voće koje morate držati u frižideru također posložite u poseban odjeljak. Pokušajte pritom voditi računa da namirnice koje koristite češće budu smještene na početku, a one koje koristite rjeđe posložite straga. 
Izbjegavajte jaja i mlijeko stavljati na vratima hladnjaka zbog nestalne temperature koja bi mogla voditi do bržeg kvarenja.

Najhladnije su srednje police na kojima je preporučljivo slagati mliječni proizvodi i namirnice koje se najbrže kvare. Zadnju policu, ako vam to veličina hladnjaka i količina hrane dozvoljavaju, možete ostaviti praznu za ostatke hrane ili pohranu svježeg mesa koje neće kapati po cijelom hladnjaku u slučaju da procuri