Naučite kako ispolirati farove kod kuće

Ako želite naučiti kako ispolirati farove, započnite s potrebnim materijalima, a u nastavku doznajte što vam je sve potrebno

Naučite kako ispolirati farove kod kuće

Ako volite da vaš limeni ljubimac bude u besprijekornom stanju, zasigurno vas nerviraju farovi kojima treba poliranje. Ovaj zadatak možete preuzet samostalno ako naučite kako ispolirati farove kod kuće. Ovaj zadatak zvuči teže nego što zapravo jest, pa zapamtite da uz potreban alat možete postići odličan rezultat. 

Image


(FOTO: PixaBay)

Kako ispolirati farove?
Ako želite naučiti kako ispolirati farove, započnite s potrebnim materijalima. Trebat će vam traka za zaštitu oko farova, brusni papir i pasta za poliranje. Prvo trakom zaštitite dijelove oko farova da biste izbjegli bilo kakva oštećenja. Zatim uzmite brusni papir i obratite pozornost na to da upotrijebite nekoliko brus papira različite finoće. Započnite s najgrubljim te laganim kružnim pokretima skinite prvi sloj, dok ih cijelo vrijeme lagano polijevate vodom kako bi farovi bili mokri tijekom brušenja. Postupak ponovite finijim papirima koji bi u kombinaciji s prethodno korištenim grubljim brus papirom trebali otkloniti sve mrlje koje izazivaju mutnoću farova.

Zadnji je korak sredstvo za poliranje. Paste ili mlijeka za poliranje štite farove i daju im sjaj, a to možete postići nanošenjem sredstva i čekanjem da se osuši. Za kraj, jednostavno pamučnom krpom obrišite sredstvo i nanesite zaštitni UV lak.