Klasična plava je boja 2020. godine. Evo kako je uklopiti u svoj interijer

Podsjeća na nebo u sumrak

Klasična plava je boja 2020. godine. Evo kako je uklopiti u svoj interijer

Institut za boje Pantone na kraju svake godine proglašava nijansu koja će prevladavati u sljedećoj godini, a za 2020. godinu odabrana je klasična plava (Classic Blue 19-4052)“ koja će prevladavati u svim segmentima poput interijera, mode i dizajna.

Stručnjaci iz Pantonea svoje zaključke temelje na analizi vladajućih trendova, tehnologije te raznim socioekonomskim i gospodarskim faktorima.


shimmer fallback


Unsplash


Klasična plava nijansa duboka je i elegantna te donosi osjećaj mira i spokoja. Kako ističu u Institutu, ova je boja povezana i s komunikacijom, bistrinom i introspekcijom te pomaže da se fokusiramo. Odražava želju za stabilnošću i budi samopouzdanje.

Ova je nijansa jednostavna, ali upečatljiva i profinjena i savršeno se uklapa u interijer. Dakako, kad je riječ o bojama u interijeru, ne treba pretjerivati, već treba pomno i promišljeno odabrati komade koji će se odlično nadopunjavati s ostatkom interijera.


shimmer fallback


Pantone


Vrlo su popularne sofe u ovoj nijansi, ali možeš i jedan zid obojiti u plavu te tako u svoj prostor unijeti dozu eklekticizma. Ne želiš li pretjerivati, ali ipak bi voljela ukrasiti svoj dom s detaljima u ovoj boji, razmisli o ukrasnim jastucima ili pak posuđu u plavoj boji.

Neke od najljepših ideja o tome kako savršeno uklopiti ovu boju u interijer donosimo u nastavku, a odabrale smo i nekoliko ključnih komada za dom u plavoj boje koje možeš pogledati u fotogaleriji.


shimmer fallback


Unsplash Unsplash Unsplash


Foto: Unsplash, Instagram

Prugasta jastučnica s volanima

shimmer fallbackZara Home, 259 kn

Keramički dodaci za kupaonicu

shimmer fallbackTamna zdjela za salatu

shimmer fallbackZara Home, 259 kn

Navlaka za poplun

shimmer fallbackUkrasna jastučnica

shimmer fallback


Ikea, 29 kn 

Lagana deka

shimmer fallbackBaršunasta fotelja

shimmer fallback


Desertni tanjur

shimmer fallbackKlupa baršun

shimmer fallbackTabure sa spremnikom

Pratite nas
2023. Sva prava pridržana.