Kako da vrata tuš kabine budu uvijek blistava i čista, bez mrlja od kamenca?

Kamenac je kao i prašina, omražen u kućanstvu. S obzirom da se stalno stvara jako ga se teško riješiti

Kako da vrata tuš kabine budu uvijek blistava i čista, bez mrlja od kamenca?

Izribala si umivaonik, školjku, pločice pa čak i fuge očistila. Kupaonici treba još samo onaj završni detalj da zablista - uglancana vrata  tuš kabine. Nekoliko poteza krpom i stvar je riješena, ali već kod prvog tuširanja na njima će ostati mrlje od kamenca. Blistava tuš kabina čini se nemogućom misijom baš kao i stan bez prašine.

Image

Kako kod kuće očistiti madrac?(FOTO: Pexels)

No, postoji trik koji će nemoguće učiniti mogućim, a tvoju tuš kabinu omiljenim mjestom u stanu - malom wellness oazom. Ne moraš trošiti novce na specijalizirana sredstva. Sve što ti treba kako i napravila pripravak za čišćenje kamenca s vrata tuš kabine već imaš kod kuće.


Sastojci:

Image
  • alkoholni ocat
  • destilirana voda (ona koju stavljaš u peglu)
  • deterdžent za posuđe
  • eterična ulja po želji
  • krpa od mikrofibre
  • bočica s raspršivačem


Postupak:

Ocat i vodu pomiješaj u omjeru 1:3 (jedna mjerica octa na tri mjerice vode) u posudici koja je sigurna za korištenje u mikrovalnoj pećnici. Mješavinu zagrij na 60 sekundi u mikrovalnoj, a kada se ohladi prelij ju u bočicu s raspršivačem, dodaj nekoliko kapi eteričnog ulja po želji.

Rasprši tekućinu obilato po tuš kabini i ostavi da djeluje pet do deset minuta pa suhom krpom od mikrofibre obriši kabinu od vrha prema dnu.

Ostavi vrata otvorena kako bi ocat ispario.

Image


(FOTO: Pexels)


Kako da tuš kabina ostane blistava?

Krpici od mikrofibre pronađi mjesto u blizini tuš kabine i nakon svakog tuširanja brzinski prođi njome po vratima kabine kako bi uklonila kapljice vode, a time i kamenac. I to je to. Usvojiš li ovu naviku, tvoja tuš kabina bit će ukras kupaonice, a ne izvor frustracija.