Jako je lako!

I to je moguće: Evo kako uredno složiti plahtu s gumicom za 30 sekundi

Napokon smo pronašle jednostavan način kako 'ukrotiti' ovu praktičnu, ali krajne nezgodnu plahtu

I to je moguće: Evo kako uredno složiti plahtu s gumicom za 30 sekundi

Ako bismo morali odabrati jednu stvar koja nam je najkompliciranija što se tiče rublja, slaganje plahti s gumicom zasigurno je na vrhu popisa. 

Image

Krevet mora biti najudobniji dio tvog doma. Imamo nekoliko ideja pomoću kojih ćeš to postići


Već sama pomisao na zaobljene kutove, ravne strane i unutarnje elastične šavove dižu nam kosu na glavi. Koliko god dobro slagale odjeću i svu ostalu posteljinu, plahte s gumicama jednostavno su druga razina i svaki put imamo problema s jednostavnim, urednim slaganjem i pospremanjem u ormar. 

Ako su i tvoje plahte s gumicom vjerojatno najneurednija stvar u ormaru (i obično ih držiš u stražnjem dijelu što dalje od pogleda) unatoč tvom upornom trudu, imamo odličnu vijest za tebe.

Zahvaljujući internetu i društvenim mrežama, i ovoj svakodnevnoj patnji došao je kraj jer napokon smo pronašle jednostavan način kako 'ukrotiti' ovu praktičnu, ali krajnje nezgodnu plahtu

TikTok korisnica kristinalburn pokazala je kako uštedjeti vrijeme (i poštedjeti se frustracije) i jednostavno i uredno složiti plahtu s gumicom u samo 30 sekundi. Sve što ti treba je stol ili krevet i malo strpljenja dok ne usavršiš ovu tehniku. Koraci su sljedeći:

  • Plahtu stavi na ravnu površinu. Uhvati krajeve s druge strane plahte i prevrni uglove prema van.
  • Zavuci ruke u izvrnute uglove i uguraj ih u uglove na gornjem dijelu.
  • Primi krajeve gumice sa svake strane, podigni plahtu i lagano je protresi.
  • Presavini dio s gumicom i plahtu ponovno položi na ravnu površinu. Trebala bi dobiti duguljasti pravokutni oblik koji je lako složiti.
  • Uzmi jednu stranu plahte i preklopi je po dužini u sredinu, do polovice. Nakon toga drugi kraj plahte preklopi prema sredini, pa preklopi plahtu po dužini nekoliko puta, dok ne dobiješ željeni oblik. 

Još uvijek nam ne vjeruješ? Pogledaj video u nastavku i uvjeri se sama: