Evo koje su boje trenutno najpopularnije u svijetu interijera

Tamnije boje zidova ističu se kao jedan od vodećih trendova u 2019. godini

Evo koje su boje trenutno najpopularnije u svijetu interijera

Svake godine dolaze nam neki novi trendovi i u svijetu interijera, a ovaj put smo istražili kakve su boje trenutno najpopularnije kad je u pitanju uređenje doma.

Kao 'it' boje u svijetu interijera ove su se godine, u usporedbi s 2018., nametnule nešto intenzivnije nijanse poput sive, plave i zelene, a osobito se ističe koraljna boja koju je Pantone proglasio kao hit bojom za 2019. Prema istraživanjima na Pinterestu, kao najpopularnija boja ove godine istaknula se mustard žuta te geometrijski uzorci.

Uz tako različita predviđanja, teško je izdvojiti samo jednu nijansu, no vrijeme će pokazati koje će boje tijekom ove godine najviše prevladavati u našim domovima. S obzirom na to da smo već zakoračili u treći mjesec, na temelju trendova s Instagrama možemo zaključiti koje su boje trenutno najpopularnije. Tamnije boje zidova ističu se kao jedan od vodećih trendova u 2019. godini, a upravo je bojanje jednog zida odlična prilika za osvježenje prostora bez većih ulaganja.

Iako praćenje trendova u svijetu interijera nije posve jednostavno jer iziskuje velika ulaganja, u većini će ti slučajeva biti dovoljne samo male promjene poput zamjene ukrasa i detalja koji oplemenjuju prostor.

U nastavku ti otkrivamo koje su boje trenutno najpopularnije u svijetu interijera pa ako imaš u planu preuređenje doma, svakako u obzir uzmi neke od ovih trendova.

Elegantna zelena u kuhinji

Rustikalne kuhinje u nježnoj zelenoj boji postaju sve popularnije, a uz detalje u plavoj i sivoj nijansi, takvi prostori izgledaju uistinu sjajno.

Crni zidovi u spavaćoj sobi

Iako ti crna možda ne bi pala na pamet ako bi razmišljala o novim nijansama za svoju spavaću sobu, ovaj trend zapravo postaje sve popularniji a stručnjaci za interijere tvrde kako jedan crni zid u spavaćoj sobi može izgledati uistinu veličanstveno.

Bogate nijanse plave i zelene

Obratite li pažnju na interijer blogerice na Instagramu, primijetit ćete da su zelene i plave nijanse posvuda. Bilo da je riječ o bojanju zidova u ove nijanse ili pak o nekim manjim detaljima poput sofa, jastuka, zavjesa i sl., one će u svaki prostor unijeti jednu posebnu dozu šarma i elegancije.

Nježne ružičaste nijanse

Trend pastelnih ružičastih nijansi unutar interijera pojavio se u 2018. godini i milenijci su ga objeručke prihvatili. Iako u manjoj mjeri, taj se trend nastavlja i ove godine u kombinaciji s nekim tamnijim nijansama. Nježne ružičaste nijanse su prilično neutralne i izgledaju lijepo u svakom prostoru.


Optimistična žuta

Predviđanja govore i da ćemo u ovoj godini vidjeti porast jarkih nijansi unutar interijera i to onih koje su povezane s optimizmom - poput žute i narančaste. Blaža varijanta je mustard žuta koja odlično izgleda u prostorima s boho šikom.