7 jednostavnih trikova uz koje će tvoj dom uvijek izgledati uredno i čisto

Jednostavni, brzinski i vrlo praktični savjeti i navike koje svatko može usvojiti

7 jednostavnih trikova uz koje će tvoj dom uvijek izgledati uredno i čisto

Čist i pospremljen dom svima nam je bitan, no danas nam zbog mnoštvo obaveza i ubrzanog životnog tempa baš i ne preostaje puno vremena za kućanske poslove.

Većina nas često odgađa  čišćenje i pospremanje za vikend pa onda i taj vikend nekako prebrzo prođe te, umjesto da se odmaramo, imamo za obaviti stotinu stvari po kući. Ako ti je takva situacija poznata te želiš naučiti kako se bolje organizirati kad je pospremanje doma u pitanju, imamo za tebe nekoliko odličnih trikova i stilskih savjeta uz koje će ti dom gotovo uvijek izgledati čisto i uredno.

Savjete donosimo u nastavku.


Foto: Unsplash

Posloženi ručnici u kupaonici

Jedan od najboljih stilskih trikova za lijepu i urednu kupaonicu vezani su uz ručnike. Umjesto da ti ručnici budu pobacani i zgužvani po cijeloj kupaonici, potrudi se da imaju svoje mjesto i da su uvijek lijepo složeni. Na taj će način kupaonica uvijek biti uredna. Kad je u pitanju prljavi veš, drži ga u košari.  


Image

Kupi svježe cvijeće

Buket svježeg cvijeća podignuti će baš svaku prostoriju i udahnuti joj neku posebnu dozu svježine. Osim što lijepo izgleda, prostorija u kojoj je cvijeće nekako odaje dojam da je sve čisto i uredno. Izaberi mirišljavo cvijeće poput ruža ili hortenzija i dom će ti odmah odisati nekakvom bogatijom vibrom.


Image

Lijepo složeni jastuci

Lijepo uređena dnevna soba često ima više veze sa samim stylingom nego čišćenjem. Imaš li ukrasne jastuke u dnevnom boravku, neka ti oni uvijek budu lijepo posloženi. To ne iziskuje puno vremena, a puno znači za cjelokupan dojam. Imaš li i pokrivače, uredno ih presavini i rasporedu po kauču, a ostale možeš držati u dekorativnoj košari.  Image

Uvijek operi i pospremi suđe

Umjesto da samo gomilaš hrpe prljavog suđa u perilici ili sudoperi, probaj usvojiti naviku da opereš za sobom svaki put kad nešto uprljaš. Živiš li s obitelji, nekao to svima postane 'pravilo kućnog reda'. To će ti omogućiti da kuhinja uvijek izgleda čisto i uredno.


Image

Usvoji minimalizam

Minimalistički način uređenja i življenja općenito u posljednje vrijeme postaju sve popularniji i to s razlogom. Gomilanje nepotrebnih stvari, dekoracija, odjeće, itd. loše će utjecati na prostor i energiju koja u njemu vlada. Barem nekoliko puta tjedno uzmi nekoliko minuta vremena i pospremi nakupljeni nered te baci sve ono što ti više ne koristi ili nema nikakvu svrhu. S manje stvari dom će izgledati ljepše i urednije.


Image

Prigrli čiste linije

Prilikom uređenja doma, što više nastoj kreirati čiste linije i pravilne kutove jer je to nešto što naš mozak automatski povezuje s redom i organizacijom. Dakle, namještaj posloži na taj način da budu pod pravim kutom, a kuhinjske krpe uvijek preklopi i pospremi gdje im je mjesto, umjesto da ih ostaviš negdje nagužvane. Isti koncept funkcionira i unutar ormarića - neka ti sve bude uredno posloženo i u pravilnom redovima i osjećati ćeš se mnogo organiziranije.Image

Investiraj u ukrasne pladnjeve

Na Instagramu i Pinterestu mogu se pronaći uistinu zgodne ideje kad je u pitanju dekoriranje doma, a zasigurno si i sama primijetila da Instagram blogerice obožavaju ukrasne pladnjeve koji izgledaju vrlo lijepo, a ujedno su i praktični. Možeš ih imati u kupaonici za kozmetičke proizode i parfeme, na noćnom ormariću, u dnevnom boravku na stoliću, itd. Uz taj će jednostavan trik tvoj dom djelovati elegantnije i organiziranije.Image