Dnevna doza slatkoće i veselja: Deset pasmina koje izgledaju poput medvjedića

Pripremi se zaljubiti se u najpoznatije pasmine pasa koji izgledaju kao neodoljivi medvjedići

Dnevna doza slatkoće i veselja: Deset pasmina koje izgledaju poput medvjedića

Za nas kao velike ljubiteljice životinja, ne postoji ništa slađe od psa. S obzirom da dolaze u svim oblicima i veličinama, neki psi čak izgledaju i kao potpuno različite životinje - na primjer, Shiba Ina podsjeća na lisicu, a sibirski haski na vuka. A tu su i one velike i male pahuljaste pasmine pasa koje imaju nevjerojatnu sličnost s medvjedima - od medvjedića do grizlija. 

Image

Pit bull ili koker španijel? Otkrij koja pasmina najbolje ide uz tvoju osobnost prema horoskopu


Ako tražiš četveronožnog prijatelja koji će ti vratiti lijepa sjećanja na plišanog medvjedića iz djetinjstva - ili koji posjeduje snažnu, zaštitničku prirodu stvarnog medvjeda - evo nekih prekrasnih pasmina koje nalikuju ovoj veličanstvenoj životinji, ali na jedan potpuno umiljat način.

Akita

Akita je često nazivana "tihim lovcem", a radi se o tihom i temperamentnom psu kojeg nije jako jednostavno trenirati, posebno ako si neiskusna ili lijena vlasnica. Najveća su japanska pasmina špica i imaju jednu suptilnu i prekrasnu kvalitetu medvjeda.

Kao visokoenergična pasmina koja je također sklona žestokoj odanosti, Akite su dugo služile kao čuvar i lovački pas, a danas se savjetuju kao odani prijatelj onima koji su spremni na svakodnevnu tjelovježbu i rekreaciju.


Image


(Foto: Pixabay)

Euroazijski pas

Nazvan po svojoj europskoj i azijskoj baštini, euroazijski pas je rezultat križanja chow chow-a, "wolfspitza" i samojeda. Njemački ljubitelj pasa Julius Wipfel bio je nadahnut svojim inteligentnim i neovisnim psom u tipu špica te je stvorio ovu novu pasminu koja nalikuje medenom medvjedu.

Euroazijski psi su pametni, divni psi, poznati po tome što su ravnodušni i općenito smireni, pa ih često i zove 'nježnim medvjedima'.


Image


(Foto: Pixabay)

Chow Chow

Chow Chow je pasmina koja potječe iz drevne Kine. Njihova jedinstvena 'lavlja griva' čini ove pse posebno simpatičnim medvjedićima, ali to su i mišićavi psi s dubokim prsima s aristokratskom poviješću.

Ovi dostojanstveni psi mogu biti i ozbiljni i udaljeni, a poznato je da su posebno čisti psi koji se dobro prilagođavaju bilo kojoj životnoj situaciji.

Image


(Foto: Unsplash)

Samojed

Samojed je pasmina u tipu špica koja potječe iz sibirskog područja Rusije. Snažni i inteligentni, ovi psi uzgajani su za povlačenje saonica na polarnim ekspedicijama. Danas oni čine simpatične i razigrane obiteljske kućne ljubimce koji neodoljivo sliče polarnim medvjedima.


Image


(Foto: www.profimedia.hr)

Newfoundland

Newfoundlanderi su veliki psi - mogu težiti do 70 kilograma, ali su također nježni, strpljivi i podložni obuci. Uzgajani kao radni psi za kanadske ribare, Newfoundlanderi se često nazivaju i 'psima dadiljama' zbog načina na koji paze i štite djecu. Oni su među najvećim svjetskim psima, a ipak, njihov slatki temperament je ono što je najviše uočljivo kod ovih nježnih divova.


Image


(Foto: www.profimedia.hr)

Kavkavski ovčar

Ime je dobio po planinama Istočne Europe Kavkaz, a ovaj prekrasni ogromni pas pravi je suparnik malom medvjedu. Ti su neustrašivi psi dobili zadatak da budu čuvari stada i domova u otežanim uvjetima, te ostaju vjerni čuvari. Iako su krupni i snažni psi, oni su isto tako puni ljubavi i jako ljubazni prema svojim obiteljima.

Image


(Foto: Pixabay)

Leonberger

Leonbergeri dolaze iz Njemačke, a izvorno su uzgajani kao veličanstveni pratitelji caru Aleksandru II., Napoleonu III i princu od Walesa (kasnije kralju Edwardu VII). Dok su mnogi od tih pasa uživali u svom plemenitom statusu, drugi su ostali radni psi na farmama i pristaništima. S obzirom na impresivnu veličinu i snagu - mogu težiti i do 75 kilograma. Unatoč svojoj veličini (i medvjeđem izgledu), ovi su psi nježni i spokojni po prirodi, a iako se čine izvrsnim čuvarima, također su vrlo ljubazni i susretljivi.


Image


(Foto: Pixabay)

Pomeranac

Sa samo 17 centimetara i težinom od 3 kilograma, Pomeranci su najmanji psi na ovom popisu. Ove sitne pahuljice možda ne nalikuju pravim medvjedima, ali oni su voljeni pratitelji puni samopouzdanja i znatiželje s izgledom malih plišanih medvjedića


Image


(Foto: Pixabay)

Vučji špic

Keeshond ili vučji špic pasmina je s izrazito gustom poddlakom i pokrivnom dlakom koja je isključivo sive vučje boje, a iako više podsjeća na medvjedića nego na stvarnog medvjeda, poznato je da su energična, društvena i inteligentna pasmina koja se lako uvježbava.


Image


(Foto: Pixabay)

Pirinejski planinski pas

Nazvani po Pirinejskim planinama između Francuske i Španjolske, ovi divni psi nalaze se na popisu jer na prvi pogled izgledaju poput polarnih medvjeda. Ovi ustrajni ovčari mogu otjerati vukove, i ne tako iznenađujuće - medvjede.  Iako i u današnje vrijeme često imaju tu ulogu, ovi nježni divovi inteligentni su kućni ljubimci te odani čuvari svojih ljudi


Image


(Foto: Pixabay)