
Crno, bijelo ili rose, kuhano vino omiljeni je blagdanski napitak

Nekada smo se sa šalicom kuhanog vina šetale kroz čarobne redove adventskih kućica, no ove godine situacija je nešto drugačija. Iako ne možemo uživati u adventskim sajmovima diljem zemlje, u kuhanom vinu i dalje možemo guštati.
Tradicionalno se kuhano vino priprema već od drugog stoljeća kada su ga prvi put napravili stanovnici Rima. Kako se recept za kuhano vino širio Europom, tako je sve više prešao u tradiciju mnogih naroda. Nekada su ljudi vino kuhali samo kako bi se zagrijali, no danas ga kuhamo kako bi uživali u specifičnom okusu i mirisu koji nam daje dozu nostalgije.
Najčešće se priprema crno kuhano vino, ali sve je popularnije i bijelo, no ono što nikada još nismo isprobale je kuhani rose. Ovi blagdani savršeni su za eksperimentiranje kako s odjevnim kombinacijama, tako i kulinarskim specijalitetima i napitcima poput kuhanog vina.
Pronašle smo tri odlična recepta kako pripremiti kuhano crno vino, bijelo vino te potpuno novi i drugačiji za kuhani rose. Uživaj u ovim delicijama koje će se savršeno nadopunjavati s blagdanskim jelovnikom.
Kuhano crno vino
Potrebno ti je:
1 L crnog vina
200 ml vode
2 štapića cimeta
2 zvjezdasta anisa
8 klinčića
3 žlice šećera
U velikom loncu jednostavno pomiješaj sve sastojke i zakuhaj ih do laganog vrenja i kuhaj oko pet minuta. Nakon toga lonac zaklopi i ostavi da stoji oko sat vremena. Prije posluživanja vino ponovno zagrij.
Kuhano bijelo vino
Potrebno ti je:
1 L bijelog vina
100 mL vode
2 naranče (sok)
3 žlice šećera
1 štapić cimeta
8 klinčića
U velikom loncu jednostavno pomiješaj sve sastojke i zakuhaj ih do laganog vrenja i kuhaj oko pet minuta. Nakon toga lonac zaklopi i ostavi da stoji oko sat vremena. Prije posluživanja vino ponovno zagrij.
Kuhani rose
Potrebno ti je:
1 L rose vina
100 ml vode
1/4 crvenog grejpa
2 zvjezdasta anisa
1 cm đumbira
1 žlica šećera
10-ak zrna crvenog papra Grejp nareži na kriške. U velikom loncu jednostavno pomiješaj sve sastojke i zakuhaj ih do laganog vrenja i kuhaj oko pet minuta. Nakon toga lonac zaklopi i ostavi da stoji oko sat vremena. Prije posluživanja vino ponovno zagrij.

Najprodavaniji parfemi svih vremena: Mirisne ikone koje su obilježile brojne generacije

Lubenica je više od ljetnog osvježenja: Zdravstvene prednosti koje je dobro znati

Od gradskih ulica do plaže: Kratke traper hlače su must-have za vruće ljetne dane
