Čemu Facebook sobe služe i da li ih koristite

Možda još niste čuli za novu opciju koju nam nudi Messenger, ali Facebook sobe su nešto što će vam se svidjeti ili ćete ih odmah u startu zaobići

Čemu Facebook sobe služe i da li ih koristite

Što su to Facebook sobe? Da li znate za novu opciju koju nam nudi Messenger? U nastavku donosimo nekoliko informacija o tome što nam Facebook sobe nude te neke od  načina kako otvoriti Facebook sobu za video konferencije i kako njome upravljati.

ImagePokazat ćemo vam više načina kako otvoriti sobu u Facebookovoj značajki za video konferencije i njome upravljati

Sobe Facebook ili  Messenger Rooms podržavaju razgovor do 50 osoba odjednom te u njima nema ograničenja koliko dugo možete razgovarati. Uz to je zgodna činjenica i da ne morate niti imati korisnički račun pri Facebooku kako bi sudjelovali u razgovoru.


No ipak morate biti na oprezu jer razgovori u ovim sobama nisu enkriptirani od pošiljatelja do primatelja i nazad.

Morate paziti i na to da namjestite postavke Facebook sobe drukčije pri kreiranju poziva jer će u suprotnom vaša soba biti otvorena svima s kojima ste prijatelj na Facebooku, što vjerojatno ne želite.
Tako bi vam "neželjeni gosti", ne samo mogli upasti u razgovor, već bi pri vrhu svojih News Feedova mogli vidjeti kako je razgovor u tijeku.

Sobe na Facebook aplikaciji radite na sljedeći način. Pri vrhu vašeg sučelja je kategorija Rooms. 
Odaberite da li želite kliknuti na Create u gornjem desnom kutu te trake ili želite kliknuti na balončić s vašom profilnom fotografijom i odabrati znak plus kako bi otvorili svoju sobu.
Odaberite prijatelje "goste" koje želite imati u svojoj sobi i pošaljite im pozivnice za razgovor.
Tijekom razgovora pri samom dnu zaslona vidjet ćete tipke koje služe za podijeliti zaslon, vidjeti tko sve sudjeluje, uključiti ili isključiti kameru i mikrofon, kao i okončati poziv.
U drugom kutu Facebook sobe pojavit će se tipka koja omogućuje odabir načina prikaza sugovornika.