Blagdansko raspoloženje

Kakao i dekica: 10 najboljih božićnih filmova na Netflixu

Popularan streaming servis i ove godine ima veliki izbor filmova s blagdanskom tematikom

profimedia-0486732507.jpg
Foto: Profimedia.hr

Božić nam je iza ugla i vrijeme za potpuno uživanje u obiteljskim trenucima, a onda je najljepše skuhati topli kakao i imati filmske maratone s najljepšim božićnim filmovima. Naravno, nikada nije prerano početi s blagdanskim raspoloženjem.

Image
Stavi ih na popis za gledanje

7 odličnih serija na Netflixu koje su prošle ispod radara

Netflix, jedan od omiljenih streaming servisa, pripremio je veliki izbor blagdanskih filmova. Ne radi se samo o klasičnim filmovima iz različitih desetljeća, nego u svojoj ponudi imaju originalne filmove u kojima možemo uživati. Ako si već potpuna spremna za gledanje božićnih filmova ili spremaš popis onda je najbolje da dalje proviriš u naš članak i otkriješ što možeš pronaći na Netflixu.

'A Castle for Christmas'

Brooke Shields i Carey Elwes dio su ove šarmantne božićne priče. Slavna spisateljica Sophie Brown otputuje u Škotsku u nadi da će kupiti mali dvorac, ali vojvoda od Dunbara ne želi ga prodati strancu. Oboje će biti iznenađeni jer tražeći kompromis možda pronađu nešto potpuno drugačije.

'The Knight Before Christmas'

Ovo je fantastičan božićni film za cijelu obitelj jer će gotovo svakoga očarati magija filma "The Knight Before Christmas". Vitez iz 14. stoljeća dolazi u današnje vrijeme u mali grad Ohio. U šarmantnom gradiću upoznat će profesoricu Brooke Winters, a vrlo brzo će se dogoditi puno zavrzlama, ali i puno romantike.

'The Christmas Chronicles'

Originalni Netflixov film iz 2018. dobio je nastavak i prilagođen je cijeloj obitelji koja će se upustiti u avanturu sa samim gospodinom Clausom dok spašava Božić. S Kurtom Russellom u ulozi Djeda Mraza, ljupkim vilenjacima, sobovima i mnoštvom drugih klasičnih božićnih elemenata, ovaj film će nasmijati djecu i odrasle.

'White Christmas'

Jedan od najpoznatijih božićnih klasika iz 1954. prikladan je za cijelu obitelj. Bing Crosby, Danny Kaye i Rosemary Clooney unijet će blagdansko raspoloženje u svaki dom.

'Klaus'

Ovaj ljupki animirani božićni film prati razmaženog upravitelja pošte do njegove nove postaje u udaljenoj mjestu. Tamo će susresti izvjesnog šumara s bijelom bradom koji izrađuje dječje igračke. Kreativan i zanimljiv film, s dovoljno dirljivih trenutaka i scena u kojima će uživati čak i oni koji ne vole Božić. Film je bio nominiran za Oscara.

'A Very Murray Christmas'

Ovaj originalni božićni specijal vodi legendarni glumac Bill Murray pod redateljskom palicom Sofije Coppole. Ova je prava pozornica za zvijezde, glazbu i blagdansko veselje i može se nazvati blagdanskom ekstravagancijom jer se pojavljuje George Clooney, Amy Poehler, Chris Rock i Maya Rudolph. Gledatelji će uživati dok omiljene zvijezde pjevaju božićne klasike poput "Let It Snow, Let It Snow, Let It Snow" i "Silent Night".

'Jingle Jangle: A Christmas Journey'

Glazbena avantura i vizualni spektakl za sve generacije. "Jingle Jangle: A Christmas Journey" potpuno je svjež i duhovit obiteljski blagdanski film smješten u živopisni gradić Cobbleton, film prati legendarnog proizvođača igračaka Jeronicusa Janglea (Forest Whitaker) čije fantastične igračke izvode čudesne stvari.

'The Holiday'

Kate Winslet, Cameron Diaz, Jack Black i Jude Law dio su ovog romantičnog filma kojeg sada već smatramo klasikom. Amerikanka Amanda i britanska kolumnistica prolaze kroz iste probleme i odluče same provesti božićne praznike, no osim promjene kontinenta i dogodit će im se druge nevjerojatne stvari.

'Let It Snow'

Ako uživaš u filmovima kao što su "Love Actually" i "New Year’s Eve" onda bi se i ovaj film trebao naći na ovogodišnjem blagdanskom popisu. Priča o mladim ljudima u ovoj romantičnoj komediji otopit će mnoga srca za blagdane.

'A Christmas Prince'

Iako je film izašao 2017. godine zauzeo je važno mjesto među Netflixovim božićnim filmovima. Film je vrlo uobičajena ljubavna priča, ali filmovi u kojima se nalazi princ uvijek su dobrodošli na ovakvim popisima.