Bojanje kose cimetom

Znate li da je bojanje kose cimetom jedna od starijih metoda za bojanje, odnosno izbjeljivanje kose čak do tri nijanse svjetlije

Bojanje kose cimetom

Cimet nije samo aromatičan i zdrav začin, to je i sigurna alternativa komercijalnim kemijskim sredstvima za izbjeljivanje kose.

U nastavku donosimo kako se bojanje kose cimetom primjenjuje danas te kako i na kojoj kosi ga izvodimo.

Bojanje kose cimetom najbolji učinak ima kod posvjetljivanja svijetlosmeđe kose.

Masku od cimeta za prirodno posvjetljivanje kose napravite na sljedeći način:
Pomiješati 3 žlice meda; 3 žlice cimeta; 5-6 žlica balzama za kosu.
Količina je prilagođena je za jednu upotrebu za dužu kosu pa za kosu srednje dužine (do ramena), količinu sastojaka prepolovite.

Nanesite smjesu na kosu četkom za bojenje kose, pokušavajući temeljito obojiti svaki pramen. Ako vam je zgodno, možete smjesu nanositi i rukama utrljavajući je. Pazite da ne dođe u doticaj s licem, niti je utrljavati u vlasište.

Kosu zatim podignite i umotajte u malu punđu pa stavite najlonsku vrećicu i ručnik. Držite ručnik 30 minuta pa ga skinite i ostavite samo vrećicu da stoji još 3 do 4 sata. Bojanje kose cimetom završeno je pa nakon toga kosi isperite i imat ćete željeni učinak od tri do četiri nijanse svjetlije kose.

Da biste imale svjetliju kosu ne morate nužno trčati kod frizera i tretirati je raznim kemikalijama, bitiće dovoljno da za početak probate bojanje kose cimetom. Ako prvi put ne vidite učinak posvjetljivanja, tada je zajamčena jačina i sjaj ove maske.
Štoviše, nakon ovog tretmana kosa će mirisati na cimet nekoliko dana!