Cvijet zdravlja

Bazga nije samo za sok, jesi li ju probala jesti pohanu?

Sok od bazge volimo svi, no mirisni cvjetovi mogu se pripremiti na razne načine

bazga.jpg
Foto: Unsplash

Pohana bazga

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nekoliko cvjetova bazge
2 jaja
1 šalica brašna
1 šalica mlijeka
1 žlica šećera
1 žličica praška za pecivo
Ulje
Šećer u prahu

U posudi pomiješaj jaja, brašno, mlijeko, šećer i prašak za pecivo te umijesi smjesu koja je slična smjesi za palačinke, ali nešto gušća. Cvjetove bazge lagano isperi vodom i posuši papirnatim ručnikom te ih uhvati za stabljiku. Pažljivo ih umoči u smjesu i stavi peći u tavu s vrućim uljem. Peci dok smjesa ne poprimi zlatnu boju i zatim posluži toplo s malo šećera u prahu.

2/4