I drugi put pametnije

Vrijeme je za inventuru: 6 stvari koje bi trebala izbaciti iz smočnice

Kuhinjske ormariće i smočnicu treba držati čistima jer u suprotnom riskiraš da adresu s tobom dijele moljci, žišci i ostali neželjeni cimeri

pexels-karolina-grabowska-6660254.jpg
Foto: Pexels

Ulje

Ulja poput maslinovog ili ulja kanole imaju nešto kraći rok trajanja od ostalih ulja. Trebalo bi ih potrošiti unutar četiri mjeseca od otvaranja, a ukoliko ih držiš na svijetlom i toplom mjestu, još i prije jer će se brže užegnuti. Kako bi provjerila u kakvom su stanju ulja u tvojoj smočnici, osloni se na svoja osjetila. Njuh i okus te neće izdati. Čak i ako je miris dobar, a okus pomalo odskače od očekivanog, vrijeme je da se riješiš tog ulja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Možda si se čitajući, zapitala kakvo je to ulje kanole. Riječ je o ulju koje nerijetko brkamo s uljem repice, no ono se ustvari proizvodi od biljke kanola iz porodice kupusnjača. Kao i maslinovo, ulje kanole bogato je omega-3 i omega-6 masnim kiselinama, no dobro podnosi visoke temperature pa je pogodno i za prženje i pečenje.

Image
Foto: Unsplash
2/7