15 godina i više od 280 projekata: Hvala što nesebično pomažete mijenjati dječje živote nabolje!

a9e362793a7c2ed689fbcfcca5c1777e_view_article_new.png

Vratiti osmijeh na lica onim najmlađima i najranjivijima, osigurati im što bolje uvjete liječenja u bolnicama, ljepše vrtićke i školske dane, omogućiti zabavnije dane u igraonicama i sportskim klubovima i jednostavno, napraviti sve što je moguće da njihovo djetinjstvo bude bezbrižnije – upravo je to glavna misija i cilj humanitarne udruge „RTL pomaže djeci“, koja aktivno djeluje već 15 godina.

15 godina i više od 280 projekata

Udrugu „RTL pomaže djeci“ osnovali su u prosincu 2006. godine RTL Hrvatska i Večernji list te ona tijekom cijele godine djeluje kao dobrotvorni fond u kojem donirati mogu i privatne i pravne osobe, a donirana sredstva namijenjena su za financiranje raznih projekata brojnih neprofitnih organizacija koje u svojoj nadležnosti imaju skrb o djeci. Tijekom 15 godina udruga „RTL pomaže djeci“ financirala je više od 280 projekta te je na taj način pomogla više od 700.000 djece direktnih korisnika, a u sve projekte uloženo je više od 22 milijun kuna.

Od Iloka do Dubrovnika, proputovana je cijela Hrvatska u misiji da se vrati osmijeh na lica onih najmlađih. A pomagalo se na različite načine – nekima je spašen život, neki su zahvaljujući projektima Udruge prvi put mogli normalno disati ili komunicirati, a neki su prvi put vidjeli more, nekima je omogućena bolja i kvalitetnija terapija te oporavak ili pak bolji uvjeti obrazovanja, gradile su se i opremale škole, vrtići, bolnice, dječja igrališta, a javnost je postala osvještenija o problemima djece.

A sve ono što se dobije zauzvrat, nemjerljivo je – iskreni osmijesi, suze radosnice i sreća na licima djece kojoj je osigurano zdravije, sigurnije i sretnije djetinjstvo te kojoj se život promijenio nabolje.

Svoju velikodušnost i povjerenje gledatelji RTL-a i partneri Udruge pokazuju od samih početaka, a tako je bilo i tijekom prošle godine, posebno izazovne za sve, u kojoj je u prvi plan posebno došla važnost brige za druge. U prošlogodišnjoj kampanji ''Budi mi prijatelj'', među brojnim realiziranim projektima, prikupljena su i sredstva za pomoć najmlađim pacijentima u trima različitim hrvatskim KBC-ima, zagrebačkom, riječkom i osječkom, te su nabavljeni vrijedni novi uređaji koji će uvelike pospješiti liječenje prijevremeno rođenih beba te bolesne djece.

"Budi mi prijatelj"

„Da nije bilo tog uređaja i kompletnog medicinskog osoblja koje je spasilo našeg Antu, pitanje je bi li on uopće bio sada ovdje s nama. Hvala svima, hvala svim ljudima koji su donirali i na taj način spasili i našega sina i mnogobrojnu drugu dječicu kojoj će, nažalost, trebati takav uređaj'“, ističe i zahvaljuje Ivana Burazin, majka malenog dječaka koji je odmah po rođenju iz Splita morao biti hitno transportiran u KBC Zagreb. Ondje mu je uvelike pomogao uređaj za liječenje inhalacijskim dušik-oksidom koji olakšava liječenja kritično bolesne djece, a koji je jedan od uređaja nabavljenih u prošlogodišnjoj kampanji „Budi mi prijatelj“.

„Prije nego što sam završila u bolnici, gledala sam RTL pomaže djeci i rekla mužu kako

„Prije nego što sam završila u bolnici, gledala sam RTL pomaže djeci i rekla mužu kako moramo nazvati jer tko zna, možda i naša djeca završe tako. I u roku tih nekoliko dana, i moja su djeca završila u inkubatoru. I zato kažem da treba pomoći jer tek kad sam se našla u ovoj situaciji, shvatila sam kako je to kad trebaš inkubator... Tek kad se tebi to dogodi, shvatiš koliko je ta pomoć potrebna“, dodaje Matea Bošković, mlada majka blizanaca Luce i Luke koji su rođeni dva mjeseca ranije, a u KBC-u Osijek, zahvaljujući novom neonatalnom respiratoru nabavljenom u prošlogodišnjoj kampanji, imali su vrhunsku i najsuvremeniju medicinsku skrb.

Svoju zahvalnost na vrijednim donacijama koje spašavaju živote iskazao je i prim. mr. sc. Branimir Peter, voditelj Odjela za intenzivno liječenje novorođenčadi KBC-a Rijeka za koji je u prošlogodišnjoj kampanji „Budi mi prijatelj“ nabavljen inkubator za nedonoščad i visokorizičnu novorođenčad.

„Zahvalio bih se svim dragim ljudima, svima koji su sudjelovali u akciji – i tvrtkama i pojedincima i građanima, jer to je fenomenalno brzo, genijalno i zapravo zadivljujuće“, ističe.

A upravo sve što je udruga „RTL pomaže djeci“ dosad postigla ne bi bilo moguće bez svih vas, tisuća građana velikoga srca, korporativnih partnera i tvrtki koji velikodušno i bezuvjetno pružaju podršku svaki dan, svatko na svoj način.

Humanitarni broj udruge „RTL pomaže djeci“ otvoren je tijekom cijele godine, a vaši pozivi na 060 9007 (cijena poziva je 6,25 kn s PDV-om) pomoći će u realizaciji i drugih projekata diljem Hrvatske. Uz to, donirati možete i online donacijama direktno s naše web-stranice te direktnom uplatom sredstava na donacijski žiro-račun Udruge.

Hvala vam što već 15 godina nesebično pomažete mijenjati dječje živote nabolje!