11. Kup grada Samobora u preponskom jahanju od 9. do 11. rujna

11. najraskošnije izdanje do sada okupit će renomirana imena, odličan zabavni i domaći samoborski gastro sadržaj, te po prvi puta ekipna natjecanja!

konji.jpg

Elitni sport sa uglednim imenima u bajkovitom ambijentu Etno Farme Mirnovec spada u najatraktivnije sportske manifestacije u Hrvatskoj.  Inače na samom kupu sudjelovalo je ovih 10 godina mnogo poznatih imena u konjičkom sportu, što dokazuje da je konjički kup Mirnovec visoko kotiran među strukom a i publikom.

Uz same atraktivne nastupe renomiranih imena konjičkog sporta, atraktivno okuženje i sama uređenost terena i farme, te ugostiteljske ponude pravi su mamac za prekrasan vikend među životinjama i prirodom.

I se ove godine, u organizaciji konjičkog kluba Mirnovec, održati Kup grada Samobora, trodnevno konjičko natjecanje u preponskom jahanju od 9. do 11. rujna 2022., a natjecatelji i posjetitelji će uz sportska natjecanja uživati i u idiličnoj seoskoj atmosferi i ukusnoj domaćoj hrani na prostranoj natkrivenoj terasu u sklopu ugostiteljskog objekta Baraž. Farmu rado posjećuju ljubitelji gastronomije obzirom se uz ponudu Baraža i svojim predivno uređenim etno ambijentom, farma prometnula u jednu od najtraženijih gastro lokacija. Ova jedinstvena lokacija, uređena poput farme iz najljepše slikovnice, s kućicama u cvijeću, starim bunarima, jezerom i predivnim livadama, destinacija je koja oduševljava na prvi pogled i idealne je za sve prigode: od obiteljskog ručka, proslave obljetnica i svečanosti, dječjih rođendana do luksuznih vjenčanja. Ovogodišnje izdanje bit će dodatno obogaćeno atraktivnom prezentacijom gastronomskih delicija odnosno autohtonih proizvoda Samoborskog kraja u obliku hrane, pića i suvenira koje će predstaviti i dame u tradicionalnim nošnjama ovoga kraja dok će za najmlađe biti osiguran i velika igraonica za djecu sa napuhanicima! Pravom domaćem gastro štihu zasigurno će pridonijeti i samoborska udruga Etno Fletno koja njeguje stare samoborske običaje, a za vrijeme trajanja kupa svi posjetitelji moći će kupiti poznate samoborske delicije. 

Za one željne upoznavanja s konjima bit će organizirane šetnje na konjima za male i velike. U subotu 10.rujna od 20 sati svi posjetitelji mogu se zabaviti na Riders partyu uz dobru muziku i koktele.

Image

Ovu inspirativnu priču, danas pravu turističku atrakciju, pokrenuli su vlasnici Franjo i Barica čija je kćer Josipa, zaljubljenica u konje i jahanje, bila inspiracija za prekrasno imanje. Danas punoljetna djevojka, Josipa Koletić, u međuvremenu je postala i četverostruka prvakinja i dvostruka viceprvakinja Republike Hrvatske koja je 2020. godine proglašena najmlađom seniorskom pobjednicom i prvakinjom države u povijesti hrvatskog preponskog jahanja. Već je 7 godina članica reprezentacije a svoje znanje i vještine dodatno razvija u konjičkim centrima na sjeveru Njemačke pod jednim od najuspješnijih jahača svih vremena Ludgera Beerbauma, a natječe se na internacionalnim natjecanjima u kategoriji mladih jahača. Konjički klub Mirnovec, tijekom 10 godina s organizacijom raznih sportskih i rekreativnih sadržaja osvojio je srca mnogih: najmlađih organizacijom dječjeg jahaćeg kampa u kojem djeca ostvaruju prvi kontakt s konjima, zaljubljenicima u konje osigurao je mogućnost edukacije u školi jahanja te polaganje jahaće dozvole a ambicioznijima, uz nadzor stručnog trenera, i polaganje natjecateljske licence za sport.

Konjički klub Mirnovec, tijekom 10 godina s organizacijom raznih sportskih i rekreativnih sadržaja osvojio je srca mnogih: najmlađih organizacijom dječjeg jahaćeg kampa u kojem djeca ostvaruju prvi kontakt s konjima, zaljubljenicima u konje osigurao je mogućnost edukacije u školi jahanja te polaganje jahaće dozvole a ambicioznijima, uz nadzor stručnog trenera, i polaganje natjecateljske licence za sport.

Sustavnim ulaganjem u sportsku infrastrukturu na Etno farmi se sagradila jedna od najsuvremenijih luksuznih štala na ovim prostorima koja nudi visokokvalitetne uvjete za pansion konja i njihove vlasnike, dok klub nudi i modernu šetalicu za konje te prostranu halu i pješčane terene za rekreativno ili sportsko jahanje. Ovakva postava danas omogućuje vrhunsku organizaciju zahtjevnijih te izazovnijih natjecanja koja privlače natjecatelje iz susjednih zemalja poput Slovenije, Mađarske, Njemačke, Austrije i Srbije

Što se natjecateljskog dijela tiče posjetitelji će u utakmicama koje i u petak i tijekom vikenda počinju u 9.00 sati moći uživati tijekom cijeloga dana. Ukupno nas očekuje 16 utakmica i novčani fond od 70.500 kuna. U prijepodnevnim satima posjetitelji će moći pratiti utakmice na malim visinama od 60, 80, 90 i 100 cm koje potom rastu sve 130 - 140 cm koje jašu iskusniji jahači i jahačice u poslijepodnevnim satima.

Ove godine po prvi puta na konjičkim kupovima u subotu 10.09.2022 održati će se ekipno natjecanje koje će ovogodišnji kup učiniti još atraktivnijim!

Završnica Kupa grada Samobor ujedno i najsvečaniji dio natjecanja, svakako je Grand prix utakmica visine 140 cm koja se održava u nedjelju poslijepodne. Očekujte zabavu i navijanje obzirom su utakmice popraćene atraktivnim novčanim i sponzorskim nagradama koje će zasigurno privući renomirana imena konjičkog sporta. Natjecatelje će dodatno motivirati i borba za titulu pobjednika Mirnovec Mastersa 2022. Cijeli će turnir prenositi jedina i najveća na svijetu internet televizija clipmyhorse.tv  koja se bavi samo prijenosima konjičkih natjecanja.

Raspored natjecanja:

Image

KK Mirnovec iz godine u godine dokazuje se kao izvrstan domaćin, pa ni ne sumnjamo da će mnogi  sportski vikend u rujnu provesti  u društvu jahača i konja na prekrasnoj Etno farmi Mirnovec.