10 razloga zbog kojih je tvoj život bolji ako imaš kućnog ljubimca

Mali prijatelji koji uljepšavaju svakodnevicu

10 razloga zbog kojih je tvoj život bolji ako imaš kućnog ljubimca

Ako imaš kućnog ljubimca, bilo da je riječ o psu, mački ili nekoj drugoj životinji, onda smo sigurni u  to da već imaš svoju listu razloga zbog kojih je posjedovanje životinje uistinu nešto neprocjenjivo.

Image
Potvrdile studije

Smrt kućnog ljubimca može biti jednako teška kao i gubitak voljene osobe

Kućni ljubimci nisu samo za maženje i igru. Istraživanja su pokazala da mogu pozitivno utjecati na mentalno zdravlje jer znatno utječu na poboljšanje raspoloženja i pomažu nam da se riješimo stresa, osobito kad je riječ o mačkama i psima.

Želiš li imati kućnog ljubimca, imaj na umu da životinje nisu igračke i da one iziskuju mnogo pažnje i brige. Ako si spremna preuzeti odgovornost koja dolazi sa životinjom, onda će ti to zasigurno biti jedna od najboljih odluka ikad i dobiti ćeš prijatelja za cijeli život.

Image
Foto: Unsplash

U nastavku ti otkrivamo 10 razloga zbog kojih će tvoj život postati puno bolji kada odlučiš imati kućnog ljubimca.

Tvoj krevet nikad neće biti prazan

Bez obzira na to je li riječ o psiću, maci ili nekom drugom krznenom prijatelju, uvijek ćeš pokraj sebe imati nekoga s kim se možeš maziti i igrati.

Uvijek će ti se netko veseliti

Nitko ti se neće tako razveseliti kad stigneš kući kao tvoj ljubimac koji će doslovno skakati od sreće i veselo mahati s repom svaki put kad te vidi. Nakon napornog radnog dana, lijepo je imati nekoga tko će te usrećivati na taj način.  

Nikad nećeš jesti sama

Odlučiš li se za psa ili macu, više nikad nećeš biti usamljena kad je riječ o obrocima. Bilo da je riječ o doručku, ručku ili večeri, oni će uvijek vjerno sjediti pokraj tebe i čekati da im baciš koji zalogaj.

Image

Popravljaju raspoloženje

Istraživanja su pokazala da milovanje psa ili mačke potiče oslobađanje hormona koji su zaslužni za opuštanje i bolje raspoloženje.

Tvoj Instagram profil će biti puno slađi

Životinje na fotografijama izgledaju jako slatko pa će tvoj profili na društvenim mrežama postati puno zabavniji.

Ljubimci su poput obitelji

Živiš li sama, daleko od obitelji, tvoj će kućni ljubimac postati tvoj najbolji prijatelj i tvoja obitelj koja će uvijek biti uz tebe. U dobrim i lošim trenucima.

Image

Potiču na fizičku aktivnost

Ljubimci poput psa iziskuju mnogo igre i fizičke aktivnosti. Pas ima svoju rutinu i uvijek će te natjerati da izađeš s njim u šetnju pa je to odlična prilika da postaneš aktivnija te da više vremena provodiš na svježem zraku.

Tvoja je sigurnost njihov prioritet

Svakoj je životinji, osobito psu, njegov vlasnik na prvom mjestu. Čuvat će te od neželjenih posjetioca i paziti će na tebe u svakom trenutku.

Slatko buđenje

Odlučiš li se imati psa ili mačku, možeš očekivati slatka jutarnja buđenja uz mnogo pusica. Budilica ti više neće biti potrebna jer će se tvoj ljubimac pobrinuti da se svaki dan budiš u isto vrijeme kako bi ga izvela, nahranila i sve ostalo.

Image

Voljet će te bezuvjetno

Ti ćeš svom ljubimcu postati cijeli svijet. Kad te nema, oni su zabrinuti. Kada si kod kuće, oni su vjerni i sretni. Ti si njihova jedina obitelj i vole te bezuvjetno. Brini o njima i voli ih najviše na svijetu jer ništa manje nisu zaslužili.

Image