Moda

Kako se odabire prava veličina odjeće za bebe?

Odabir prave veličine odjeće za bebe nije nimalo jednostavan. Srećom, postoji nekoliko trikova i savjeta koji vam pomažu pri odabiru prave veličine odjeće za bebe.

odjeća-za-bebe.jpg
Foto: Pixabay

Čini se da bi odabir prave veličine odjeće za bebe trebao biti vrlo jednostavan. Veličina dječje odjeće obično se određuje prema dobi, pa biste pomislili da biste jednostavno kupili komade koji odgovaraju dobi vaše bebe i to bi bilo to. Nažalost, to nije uvijek tako. Kao i odrasli, bebe imaju svoju veličinu, a različite marke dječje odjeće nisu dosljedno iste veličine. Kako odabrati pravu veličinu odjeće za bebe?

Prvo što je potrebno znati prilikom odabira prave veličine odjeće za bebe je poznavanje značenja oznaka. Mnogi roditelji će vam reći da je veličina na etiketi često maksimalna veličina. Na primjer, veličina 3 mjeseca često znači da odgovara bebama do 3 mjeseca.

Još jedan savjet za odabir prave veličine odjeće za bebe je da se ne bojite pokušaja i pogrešaka te da kupujete svojom intuicijom. Na taj način možete baciti oko na odjeću kako biste vidjeli mislite li da bi pristajala vašem mališanu, bez obzira na to što piše na etiketi. Ako ste u nedoumici, povećajte veličinu jer bebe brzo rastu, pa je bolje kupiti odjeću u kojoj će imati prostora za rast. Ne postoji točna veličina odjeće za bebe te se veličina razlikuje ovisno o marki odjeće.

Pratite nas
2023. Sva prava pridržana.