

Ako volite kuhati i uz to redovito napravite prevelike količine hrane koju ne stignete pojesti isprve, vjerojatno često jedete ostatke koje kasnije podgrijavate. No, valja biti vrlo oprezan oko toga što se smije, a što se ne smije podgrijavati. Naime, podgrijavanje može biti prilično štetno za neke namirnice koje se u pravilu tada ne bi nikako trebale konzumirati. Stoga nemojte riskirati i prije konzumacije dobro proučite što se ne smije podgrijavati.
U grupu namirnica koje se ne podgrijavaju većinom spadaju još i namirnice koje su same po sebi lako kvarljive, odnosno čija konzumacija nakon isteka roka trajanja može izazvati probavne smetnje. Pa tako u ovu grupu možemo još uključiti jaja koja je bolje pojesti hladna nego podgrijana, piletinu i celer iz juhe koji je pametnije ne zagrijavati zbog nitrata koje sadrži.


Stefany Žužić u odvažnom outfitu: 'Šljokice su opis mene, nosim ih kad god sam u prilici'

Venecija: Vodič za putovanje koje će se zauvijek pamtiti
