Ljetna odjeća

Što je sweat tkanina? Za što je najbolja sweat tkanina?

Susreli ste se s materijalnom pod nazivom sweat. Što je sweat tkanina? Za što je najbolja sweat tkanina?

sweat-tkanina.jpg
Foto: Pixabay

Tijekom vježbanja ili vrućih ljetnih dana, znoj se povlači s vaše kože na vlakna vaše majice. Ako je vaša majica izrađena od prirodne tkanine poput pamuka, vlaga se upija u vlakna. Zbog toga je majica mokra i teška. Iz tog razloga je izrađena sweat tkanina. No, što je sweat tkanina?

Sweat tkanina je vrsta tkanine čija vlakna zadržavaju znoj na površini, djelujući poput kanala za prijenos znoja do vanjskog sloja vaše odjeće. Kada znoj stigne do vanjskog sloja odjeće, on se isparava u zraku. Ovo ostavlja savršeno suhu odjeću bez tragova znoja.

Tijekom godina, tvrtke za proizvodnju odjeće učinile su sweat tkaninu koje upijaju vlagu još učinkovitijima stanjivanjem vlakana. Što je finiji promjer, više pojedinačnih vlakana možete dobiti u jednoj pređi, što znači više sićušnih kanala kroz koje može teći znoj. Rezultat ovog unapređivanja sweat tkanine su vlakna koja odvode vlagu, a vi postajete suši i hladniji. Važno je znati što je swat tkanina kako biste znali odabrati savršenu odjeću za vruće ljetne dane.

Pratite nas
2023. Sva prava pridržana.