Cvjećarstvo

Savjeti za uzgoj bugenvilije u tegli

Sviđaju vam se prekrasni cvjetovi bugenvilije ali nemate uvjete za uzgoj? Zašto ne biste uzgojili bugenvilije u tegli? Saznajte kako se uzgajaju bugenvilije u tegli.

bugenvilija.jpg
Foto: Pixabay

Kada tražite šarenu, dugotrajnu biljku u tegli, bugenvilija će vas oduševiti. Zdrava bugenvilija stvara velike predstave boja. Čak i ako ste posadili bugenviliju vani te se bojite da bugenvilija neće moći prezimiti u hladnoj klimi, možete ju presaditi u teglu. No, kako uzgajati bugenvilije u tegli?

Prvo što trebate učiniti kada želite uzgojiti bugenvilije u tegli je odabrati posudu najmanje 50 cm. Postavite teglu na mjesto s puno sunca i napunite kvalitetnom mješavinom za posuđe. Udubite rupu u tegli gdje ćete presaditi bugenviliju. Približite biljku i nježno gurnite korijenje u rupu.

Sljedeće što trebate učiniti kada želite uzgajati bugenvilije u tegli je nježno zatrpati korijenje s zemljom te zalijte biljku. Općenito, bugenviliju u tegli zalijevajte obilno, jednom do dva puta tjedno, ovisno o vremenskim uvjetima. Tijekom cijele godine primjenjujte koncentrat biljne hrane. Ovo je sve što trebate znati o uzgoju bugenvilije u tegli.

Pratite nas
2023. Sva prava pridržana.