Vodič za ugodno putovanje autobusom

Savjeti za dug put autobusom

Unatoč dužim putovanjima, putovanje autobusom ne treba biti naporan posao! Pogledajte ovih 10 savjeta kako biste putovanje autobusom učinili puno ugodnijim.

pexels-lê-minh-977213.jpg
Play logo

Postoji niz izvrsnih razloga da odaberete autobus kao omiljeni način prijevoza za sljedeće putovanje. Osim mogućnosti da vidite više zemlje kroz koju putujete, možete uštedjeti i neke ozbiljne novce: putovanje autobusom može biti super jeftino!

Play logo

Bez obzira na to imate li proračun, živčani ste letač ili jednostavno želite alternativni način putovanja, izvrsna je opcija autobusom. Autobusne kompanije odvest će vas iz gradova širom zemlje po povoljnim cijenama!

Unatoč dužim putovanjima, putovanje autobusom ne treba biti naporan posao! Pogledajte ovih 10 savjeta kako biste putovanje autobusom učinili puno ugodnijim.

Putujte preko noći

Play logo

Odluka za putovanje autobusom preko noći može biti izvrsna ideja: uštedjet ćete na smještaju za tu noć, nećete izgubiti cjelodnevna putovanja i možete spavati, što znači da će vrijeme proći malo brže.

Sloj više

Klima uređaj u autobusu često znači da može biti prilično hladno. Sloj za pokrivanje svih osnova: ako temperatura padne, bit ćete ugodni i topli, dok ako je i dalje blag, te dodatne slojeve možete koristiti kao jastuk.

Play logo

Spakirajte grickalice

Nema ništa gore od toga da nemate hrane spakirane kad pojedete grickalice u sredini vožnje! Pazite da spakirate puno hrane i pića kako biste nastavili dalje. Kupnja grickalica na odmorištima znači da biste na kraju mogli platiti napuhane cijene, zato budite spremni!

Udobno se odjenite

Play logo

Posljednje što želite je da se osjećate nelagodno na dugom putu autobusom. Široka odjeća, pripijeni džemper i udobna obuća pravi su izbor.

Držite svoje dragocjenosti blizu

Spakirajte svoje dragocjenosti u svoju ručnu prtljagu: autobusne tvrtke uglavnom neće preuzeti odgovornost za vašu prtljagu, a šanse da se bilo koja dragocjenost slomi veće su ako se nalaze u odjeljku za držanje na dnu autobusa.

Play logo

Koristite odmorišta!

Odmorišta su neprocjenjiva: sviđalo vam se to ili ne, preporučujemo izlazak iz autobusa i šetnju uokolo! Davanje prilika nogama da se istegnu i unošenje svježeg zraka znači da ćete se osjećati osvježeno i ugodnije kad sjednete natrag.

Ponesite zabavu

Play logo

Bilo da se radi o iPadu, izvrsnoj knjizi ili nečemu za slušanje, ponesite nešto što će vas zaokupiti na tom dugom putovanju autobusom. Preuzmite nekoliko podcasta ili zaraznu TV seriju i smjestite se kako biste uživali - koliko često dobivate sate neprekidnog vremena za sebe?!

Budite produktivni

Alternativno, pametno iskoristite svoje vrijeme da obavite posao! Malo je distrakcija što znači da možete zapeti i iskoristiti te sate za super produktivnost.

Spakirajte čepiće za uši i masku za oči

Ako putujete preko noći ili se nadate da ćete zatvoriti oko, sa sobom ponesite čepiće za uši i masku za oči za mirnu vožnju.

Fotografirajte!

Šanse su da ćete proći pored nekih sjajnih pogleda dok se budete kretali prema svom odredištu. Zašto ne iskoristiti vrijeme da napravite neke sjajne fotografije mjesta pored kojih se vozite?! Ne samo da ćete biti zauzeti, već ćete imati sjajne slike svog putovanja. Odaberite sjedalo na prozoru i usrećite se.

Play logo
Pratite nas
2023. Sva prava pridržana.