Konfekcijski brojevi

S veličina - koji je to konfekcijski broj?

Za uspješan odlazak u kupovinu, osim dobrog plana potrebno je znati i sve potrebne veličine. S veličina - koji je to konfekcijski broj?

odjeca.jpg
Foto: Pixabay

Konfekcijski broj može biti vrlo zbunjujuć većini ljudi, no zapravo je vrlo jednostavan i temelji se na mjerenju obujma dijelova tijela. Veličina odgovara 50% obujma tijela. Primjerice, ako je obujam prsa  cm, tada će veličina jakne u konfekcijskom broju biti 52. Općenito, pretpostavljena su prekoračenja od oko 4 centimetra s obzirom da nemaju svi identičnu građu tijela.


No, kako se S veličina pretvara u konfekcijski broj? Kada su u pitanju ženske veličine odjeće, za konfekcijski broj potrebno je izmjeriti obujam prsa, struka i bokova. Tada je S veličina konfekcijski broj 38. Točnije, S veličina odgovara tijelu koje ima 80 cm obujam prsa, 70 centimetra obujam struka te 96 centimetara obujam bokova.

Pretvorba S veličine u konfekcijski broj se razlikuje kod muške odjeće. Osim prsa, struka i bokova, kod muške odjeće se mjeri i obujam vrata. S veličina odjeće kod muškaraca je konfekcijski broj 46 do 48. Veličina S kod muške odjeće podrazumijeva obujam vrata od 38 do 39 cm, obujam prsa od 92 do 96 cm, obujam struka od 84 do 88 cm te obujam bokova od 96 do 100 centimetara. Prije naručivanja odjeće u konfekcijskim brojevima, važno je izmjeriti svoje tijelo te znati obujam određenih dijelova tijela.


Možda će te zanimati

Image
PRVA POBJEDNICA

Spektakularno finale! Hana Ivković osvojila titulu 'Superstara' i 50 tisuća eura

Image
VELIKO FINALE

Tko će biti prvi hrvatski 'Superstar'? Hana, Toni, Petar ili Dino – večeras doznajemo pobjednika