Za prste polizati

Najbolji prilog uz ribu

Ako ste navikli raditi predjelo s težim mesom poput govedine, svinjetine ili čak piletine, možda ćete se osjećati izgubljeno kad razmišljate o pripremi priloga uz ribu.

pexels-huy-phan-1409050.jpg

Koji je obrok potpun bez priloga? Izvrstan prilog nadopunjuje okuse glavnog jela, istovremeno povećavajući hranjivu vrijednost vašeg obroka.

Ako ste navikli raditi predjelo s težim mesom poput govedine, svinjetine ili čak piletine, možda ćete se osjećati izgubljeno kad razmišljate o pripremi priloga uz ribu.

Dio onoga što morsku hranu izdvaja od ostalih vrsta mesa jest to što je laganija i uvijek se dobro slaže s okusima citrusa.

Postoji 5 vrsta priloga koji se izvrsno slažu s plodovima mora:

Povrće s roštilja ili na pari

Mlatnije ribe poput metilja, tilapije i iverice najbolje se kuhaju na roštilju ili u pećnici kada su zamotane u foliju. Spajanje ove ribe s povrćem s roštilja ili povrćem na pari izvrsna je ideja. Povrće poput paprike, mrkve i tikvica možete baciti na ražanj s malo ulja i laganom mješavinom začina ili ih pak zamotajte u foliju za zdravu i ukusnu stranu.

Krumpir

Krumpir je uvijek odličan prilog bez obzira kako ga pripremali - pečen, pržen ili pire. Bez obzira na to kako ih napravite, izvrsnog su okusa s bijelom ribom poput bakalara ili tilapije. Limunski pire i pečeni krumpir s ružmarinom dva su naša omiljena priloga od krumpira s bijelom ribom.

Tjestenina

Tjestenina se dobro slaže sa svim vrstama plodova mora, od školjaka, jastoga i škampa do riba poput tilapije i lososa. Tjestenina od jastoga i sira klasični je prilog iz Nove Engleske. Anđeoska tjestenina prelivena laganim kremastim ili limunovim umakom jednako je ukusna s bilo kojom ribom koju volite.

Salata

Kada tražite lagan i jednostavan prilog pun vlakana, sa salatom ne možete pogriješiti. Slatkoća ribe poput lososa dobro se slaže s gorčinom velikog lisnatog povrća poput kelja ili romainea. Pocrnjela tilapija i druga sezonska riba izvrsno se slažu sa salatama od kukuruza i graha. Grčka salata od lososa s dresingom od limuna i bosiljka je izvrstan prilog jelu.

Kvinoja

Kvinoja je izdašna superhrana puna esencijalnih hranjivih sastojaka poput vitamina B, magnezija, željeznog fosfora, vlakana i kalija. Savršen je prilog ako u svoj obrok želite spakirati veći nutricionistički punč. Budući da tilapija ima manje hranjive vrijednosti od ostalih vrsta plodova mora, savršeno je za sparivanje s kvinojom.

Sad kad znate najbolje vrste priloga za sljubljivanje s ribom, ne morate biti nervozni pripremajući još jedan morski obrok. Bez obzira planirate li odreske tune peći na roštilju ili peći iverku, pronaći ćete zdravi prilog izvrsnog okusa.

Pratite nas
2023. Sva prava pridržana.