Tehnologija

Na koju visinu se postavlja TV na zid?

Boli vas vrat prilikom gledanja u TV? Potrebno je postaviti TV na savršenu visinu. Saznajte na koju visinu se postavlja TV za najbolje iskustvo gledanja.

tv.jpg
Foto: Pixabay

Kada gledate film ili omiljenu seriju, želite da iskustvo bude što realističnije i ugodnije. Ako ste ikada istegli vrat da biste gledali ekran koji je previsok ili ste se mučili gledati u niske ekrane, znat ćete koliko pravilno postavljanje TV ekrana može biti važno. Stoga je izuzetno važno znati na koju visinu se postavlja TV.

Proizvođači televizora preporučuju postavljanje TV-a u razini očiju za optimalno gledanje, ali optimalna visina televizora za vas može ovisiti o visini gledatelja, veličini televizora, prostoriji u kojoj se nalazi, položaju u kojem planirate gledati TV i postoje li vam zidne prepreke na putu.

Međutim, najbolja visina na koju se postavlja TV određuje se proporcionalno s veličinom ekrana TV-a. Odgovor na pitanje na koju visinu se postavlja TV je da sredina TV-a treba biti 110 cm od poda. 110 cm je idealna visina jer će vam vrat biti u pravilnom položaju prilikom gledanja u TV.