Tkanina

Kako pronaći materijal koji se ne gužva? Koji materijal se ne gužva?

Dosadilo vam je svakodnevno peglati odjeću? Zašto ne biste kupili odjeću od materijala koji se ne gužva? Donosimo tri materijala koja se ne gužvaju.

materijal-koji-se-ne-guzva.jpg
Foto: Pixabay

Postoji materijal koji se ne gužva i koji nije potrebno glačati. Ovaj materijal koji se ne gužva savršen je ako putujete ili pokušavate uštedjeti vrijeme. Traper je prvi materijal koji se ne gužva. Teže predmete od trapera ne treba glačati ako ih odmah izvadite iz sušilice. Čak i ako su hlače od trapera malo zgužvane, većina će bora nestati ubrzo nakon nošenja. Traper je vjerojatno jedan od najčešćih izbora za materijal koji se ne gužva.

Sljedeći materijal koji se ne gužva je poliester. Odjeća od poliestera nikada ne bi trebala zahtijevati glačanje. Ako ne možete pronaći nešto što je 100% poliester, potražite mješavinu poliestera koja se sastoji od najmanje 65% poliestera kako biste izbjegli gužvanje.

Još jedan materijal koji se ne gužva je vuna. Vuna je vrlo laka tkanina za čuvanje. Obično se nakon pranja vraća u prvobitni oblik. Nikada ne stavljajte vunene predmete u sušilicu. Umjesto toga, položite ih ravno da se osuše i pažljivo zaglade. Vuna je najbolji izbor ako tražite materijal koji se ne gužva na zimskoj odjeći.